search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:32
MENU CLOSE

H νέα εποχή του Alpha μετά την εξαγορά του – Τι αλλάζει;

05.11.2018 16:02
H νέα εποχή του Alpha μετά την εξαγορά του – Τι αλλάζει; - Media

 

Νέα δεδομένα στην τηλεοπτική αγορά τέθηκαν με την εξαγορά του ALPHA από θυγατρική εταιρεία της Motor Oil. Την περασμένη εβδομάδα τόσο η Motor Oil όσο και ο ALPHA ανακοίνωσαν τη μεταβίβαση το 50,1% στη θυγατρική Seila Enterprises που ανήκει στη Motor Oil.

Η μεταβίβαση θα γίνει γίνει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 23 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 11.477.000 θα καταβάλλει ο ALPHA και 11.523.000 θα μπουν από την Seila Enterprises. Πρέπει να πούμε ότι όλη η εξαγορά πρέπει να εγκριθεί από το ΕΣΡ και η διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Real.

Όσον αφορά τη διοίκηση του της εταιρείας αναμένεται να αλλάξουν αρκετά πράγματα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα ορίσει τεχνοκράτη – μάνατζερ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο τεχνοκράτης θα αναλάβει τη θέση που είχε μέχρι πρότινος τα καθήκοντα του Βασίλη Παπαδρόσου.

Στη συνέχεια θα οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο όπου η πλευρά Βαρδινογιάννη θα έχει τρία μέλη και η πλευρά Κοντομηνά δύο. Η διοίκηση θα ασκείται από κοινού για όσο χρονικό διάστημα το ποσοστό της πλευράς Κοντομηνά θα υπερβαίνει το 33,4%.

Στο δεύτερο στάδιο, όπου θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται μετά το Πάσχα, η νέα διοίκηση θα προχωρήσει στις πρώτες της κινήσεις. Είτε μέσω επένδυσης, είτε μέσω μείωσης κόστους θα δοθεί το στίγμα της νέας εποχής.

Η μεταβίβαση θα πάρει οριστική μορφή και θα φανεί την επόμενη σεζόν.

 

Πηγή: dailymedia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15