search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:27
MENU CLOSE

Κι όμως, το κάνεις λάθος: Γιατί δεν αφήνουμε ΠΟΤΕ το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας

05.11.2018 16:30
Κι όμως το κάνεις λάθος - Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να κόβουμε το ψωμί - Media

 

Μόλις έχουμε γυρίσει από το φούρνο, έχοντας το φρέσκο, ζεστό ψωμί μέσα στη σακούλα του και το πρώτο που κάνουμε είναι να το αφήσουμε στον πάγκο της κουζίνας.

Ωστόσο, η κίνησή μας αυτή είναι τελείως λάθος και θέτει σε κίνδυνο το ψωμί, αλλά και την υγεία μας. Γιατί;

Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, οι μικροοργανισμοί που προκαλούν την αλλοίωση των τροφίμων αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.
 
Το ψωμί θα μουχλιάσει έτσι μετά από περίπου μια εβδομάδα εάν το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας. Επίσης δεν θα πρέπει να το αφήνεις και εκτεθειμένο στο φως και τον αέρα.
 
Σπόρια μούχλας στον αέρα μπορεί να καταλήξουν στο ψωμί, αλλά λόγω των μακριών ριζών τους, μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρασινωπές κηλίδες πάνω στο ψωμί.
 
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταναλώνουμε μουχλιασμένο ψωμί χωρίς καν να το γνωρίζουμε.
 
Από την άλλη, μελέτη δημοσιευμένη στο European Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι η διατήρηση του ψωμιού στην κατάψυξη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας.
 
Πληροφορίες: Πολίτης
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:26