search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:32
MENU CLOSE

Το αφήγημα Τσίπρα – Καμμένου κατά της διαφθοράς και η «σφήνα» Κοτζιά

06.11.2018 09:41
Το αφήγημα Τσίπρα - Καμμένου κατά της διαφθοράς και η «σφήνα» Κοτζιά - Media

 

Στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία έχει ποντάρει η κυβέρνηση προκειμένου το επόμενο διάστημα να υπογραμμιστούν οι διαχωριστικές γραμμές με την αξιωματική αντιπολίτευση που σύμφωνα με το Μαξίμου εκπροσωπεί το παλαιό πολιτικό σύστημα. Επιπλέον, η μάχη κατά της διαφθοράς είναι ο πυλώνας που αποτελεί την κύρια συγκολλητική ουσία με τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ μετά την επίτευξη του στόχου της εξόδου από το μνημόνιο, πρωταρχικός στόχος της κυβερνητικής συνεργασίας.

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το σκέλος του πορίσματος που αφορά στο Ερρίκος Ντυνάν το οποίο θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή, ενώ αναμένονται ως την άλλη εβδομάδα και τα υπόλοιπα τμήματα του πορίσματος αναφορικά με τις αρθροσκοπήσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ και την φαρμακευτική δαπάνη. Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει, πολλώ δε μάλλον που στο κάδρο των πιθανών ποινικών ευθυνών πέραν τον πολιτικών τα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας φαίνεται να βάζουν τους Άδωνη Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδο, προξενώντας τη σφοδρή αντίδραση των δύο βουλευτών.

Στο μεταξύ, «πονοκέφαλο» εξακολουθεί να προκαλεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος επιχειρεί να διαμορφώσει εικόνα σπίλωσής του, «καρφώνοντας»  και το ίδιο το Μαξίμου δια διαρροών (εφ. Εστία) ότι βρίσκεται πίσω από δημοσιεύματα εναντίον του. 

Ειδικότερα, με αφορμή και τα όσα ακούστηκαν στο πρόσφατο υπουργικό Συμβούλιο περί Σόρος και με μια σειρά άλλες υποθέσεις -μεταξύ των οποίων και τα δημοσιεύματα του «Π» για την υπόθεση του διαγωνισμού για την ανάδειξη παρόχου των υπηρεσιών έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων (Visa) – o πρώην υπουργός κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο στρεφόμενος κατά παντός υπευθύνου για απειλές που δέχτηκε λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, για δημοσιεύματα σχετικά με τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, για δημοσιεύματα σχετικά με τις βίζες, για τις αναφορές περί 50 εκ. ευρώ από τον Σόρος (φωτογραφίζοντας τον Καμμένο). Με άλλα λόγια ο πρώην ΥΠΕΞ ανοίγει μέτωπο με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους καθώς με τη μήνυσή του τυπικά στρέφεται κατά του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Άμυνας ενώ μέσω διαρροών στρέφεται κατά του πρωθυπουργικού γραφείου. 

Η μηνυτήρια αναφορά προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση αναθέτοντας την υπόθεση στην Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να δώσει περαιτέρω συνέχεια τόσο μέσω τηλεοπτικών συνεντεύξεων (απόψε στην τηλεόραση του ΟPEN TV και την  Έλλη Στάη) όσο και σε περιοδείες του (επόμενος σταθμός η Κομοτηνή, την Τετάρτη).

Από το Μαξίμου πάντως δεν υπήρξε αντίδραση αναφορικά με τις διαρροές και τον τρόπο που κινείται ο πρώην υπουργός και επιχειρείται να τηρηθούν χαμηλά οι τόνοι ώστε να μη δίνεται πάτημα στην αξιωματική αντιπολίτευση που καραδοκεί να «γυρίσει» το κλίμα σκανδαλολογίας σε βάρος της κυβέρνησης. Η ΝΔ εστιάζει δε στους λόγους παραίτησης του Νίκου Κοτζιά και επιμένει να ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή του προς τον πρωθυπουργό. Δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει την επιστολή «προσωπική» δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα την δημοσιοποιήσει, η ΝΔ στρέφει το αίτημά της προς τον πρώην ΥΠΕΞ, στο βαθμό που ο ίδιος δείχνει διατεθειμένος για αποκαλύψεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33