search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:19
MENU CLOSE

Εκλογή Προέδρου από τον λαό προτείνει ο Μητσοτάκης

06.11.2018 11:12
Εκλογή Προέδρου από τον λαό προτείνει ο Μητσοτάκης  - Media

 

Την απευθείας εκλογή από τον λαό του Προέδρου της Δημοκρατίας πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει για την εκλογή Προέδρου δύο ψηφοφορίες στη Βουλή, στις οποίες θα απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, και εάν αυτές δεν έχουν αποτέλεσμα προσφυγή στον λαό των δύο πρώτων υποψηφίων σε ψήφους.

«Οι αρμοδιότητες του Προέδρου δεν αλλάζουν», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Άλλες προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο εκσυγχρονισμός του κράτους με αυξημένες εγγυήσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και της κακονομίας, η ενίσχυση της αυτονομίας, του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και της ταχύτερης απονομής της, η θεσμοθέτηση διατάξεων που ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας με την εξασφάλιση ενός σταθερού φορολογικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, η ενίσχυση της αυτονομίας των δημοσίων πανεπιστημίων και ίδρυση ιδιωτικών και η καθιέρωση ουσιαστικής αξιολόγησης και αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης.

Σταχυολογώντας ορισμένες από τις κυβερνητικές προτάσεις ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε επικίνδυνη διάταξη την πρόταση για δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία – χαρακτηρίζοντας ειρωνεία να το προτείνει η σημερινή κυβέρνηση που ευτέλισε την διαδικασία το καλοκαίρι του 2015, ατελέσφορη την πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με συνεχείς εκλογικές διαδικασίες και διαλυτική την πρόταση για μόνιμο εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής που οδηγεί, όπως είπε, σε μόνιμη ακυβερνησία».

«Δεν θα επιτρέψουμε συριζοποίηση του Συντάγματος» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε μια Δημοκρατία, η Συνταγματική Αναθεώρηση προϋποθέτει συναίνεση. Κάτι που δεν είναι ούτε στις δυνατότητες ούτε στις προθέσεις αυτής της κυβέρνησης, αφού δρομολογεί μια αναθεώρηση της τελευταίας στιγμής μόνο και μόνο για να αποτρέψει κάθε θεσμική αλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει να πάει πίσω τη χώρα στα θεσμικά, όπως την πήγε παντού».

Έκανε επίσης λόγο για επικίνδυνες και ατελέσφορες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Δεν θέλουν η Ελλάδα να πάει μπροστά ούτε να μείνει στάσιμη αλλά να την πάνε πίσω όπως έκαναν στην οικονομία, την παιδεία, την ασφάλεια, παντού» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σε αντίθεση με αυτούς που κυβερνούν τη χώρα, οι πολίτες δεν έχουν αυταπάτες. Πιστεύουν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «η δημόσια σφαίρα έχει επιβαρυνθεί από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, εντός και εκτός χώρας.

 

«Δεν ψηφίζω Συμφωνία των Πρεσπών»

«Αρνητικά δεδομένα συσσωρεύει η Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με τις επιλογές της η κυβέρνηση επέτρεψε στα Σκόπια να εμπαίζουν την Ελλάδα. Και αυτά, ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη αυτά που ειπώθηκαν μεταξύ των κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου. Είναι πρωτοφανές να διερευνά η Δικαιοσύνη τις αλληλοκατηγορίες δύο υπουργών στο υπουργικό Συμβούλιο».

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε ξανά, γιατί δεν δίνονται στην δημοσιότητα τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου και η επιστολή παραίτησης Κοτζιά και σημείωσε: όταν έλθει η συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση θα δούμε αν ο κ. Καμμένος φύγει από τη πόρτα ή το παράθυρο.

Η ΝΔ, επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές.

Ο μόνος τρόπος να μην κυρωθεί ποτέ η συμφωνία είναι να γίνουν εκλογές πριν αυτή έλθει στην Βουλή. Ο κ. Τσίπρας όμως έχει αναλάβει την υποχρέωση να φέρει τη Συμφωνία στην Βουλή πριν πάει σε εκλογές και ότι έχει πάρει ανταλλάγματα που θα βοηθήσουν όχι τη χώρα, αλλά το κόμμα του.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35