search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:11
MENU CLOSE

Συνάντηση Αβραμόπουλο με τον Γάλλο ΥΠΕΣ: Ευρωπαϊκή προσέγγιση στο μεταναστευτικό

06.11.2018 11:12
Συνάντηση Αβραμόπουλο με τον Γάλλο ΥΠΕΣ: Ευρωπαϊκή προσέγγιση στο μεταναστευτικό - Media

 

Συνάντηση στο Παρίσι είχε εχθές ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας κ. Christophe Castaner. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα της διαχείρισης των παράτυπων μεταναστευτικών ροών, της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, καθώς και της ασφάλειας.

Σε ο, τι αφορά το μεταναστευτικό, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για μία ολοκληρωμένη και συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση, που θα δώσει απαντήσεις στις τρέχουσες προκλήσεις τόσο σε διεθνές επίπεδο, ενισχύοντας την συνεργασία με χώρες προέλευσης και διέλευσης εκτός ΕΕ, όσο και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 18ης και 19ης Οκτωβρίου, επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στην ενίσχυση της στήριξης των χωρών στα νότια παράλια της Μεσογείου για την καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων διακίνησης μεταναστών ώστε να μειωθούν οι παράτυπες αφίξεις, καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας με τρίτες χώρες στο ζήτημα των επανεισδοχών. Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε την ικανοποίησή του στο Γάλλο Υπουργό για την δέσμευσή της Γαλλίας στις χώρες του Μαγκρέπ.

Συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας και με άλλα Κράτη Μέλη ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό το σύστημα των επανεισδοχών με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Επίτροπο για την στήριξη της Γαλλίας στην πρόταση του Επιτρόπου για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και της αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις επιστροφές των παράτυπων μεταναστών.

Επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη μεταρρύθμισης του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, ιδιαίτερα του Κανονισμού του Δουβλίνου, ώστε να αποτρέπονται οι δευτερογενείς  μεταναστευτικές ροές εντός της ΕΕ και επιπλέον να διασφαλιστεί η αποτελεσματική αλληλεγγύη ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους σε ό,τι αφορά την υποδοχή των μεταναστών που βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας. Όπως έχει τονίσει και ο Πρόεδρος Μακρόν, είναι αναγκαίο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις πριν από το τέλος της τρέχουσας ευρωπαϊκής θητείας. Ο Γάλλος Υπουργός υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους ομολόγους του πάνω στο θέμα αυτό εν όψει και του επικείμενου Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Castaner  επιβεβαίωσαν την δέσμευσή τους να ενισχύσουν την συνεργασία τους σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης υιοθέτησης της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας που αφορά στην αφαίρεση του τρομοκρατικού περιεχομένου από το διαδίκτυο. Σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γαλλία, συνεργάζονται στενά ώστε να εγγυηθούν την διατήρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της Σένγκεν, καθώς και το υψηλό επίπεδο της ασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:10