search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:52
MENU CLOSE

Καταργείται ο νόμος Κατσέλη

06.11.2018 15:33
Δραγασάκης για ΕΛΣΤΑΤ: Η ΝΔ έφερε την ύφεση πριν τον κορωνοϊό - Media
 
Την κατάργηση του νόμου Κατσέλη και την δημιουργία ενός νέου μοντέλου προστασίας της πρώτης κατοικίας, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.
 
«Πολιτική μας απόφαση είναι να υπάρχει πάντα ένα πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ωστόσο, ο νόμος Κατσέλη είναι προϊόν της κρίσης» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, επισημαίνοντας ότι «τη συγκεκριμένη μορφή που θα γίνει αυτό θα τη δούμε έως το τέλος του χρόνου».
 
«Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε για το μέλλον είναι ένας νόμος ο οποίος πάλι θα παρέχει προστασία, σε αυτούς που θα έχουν ανάγκη αλλά θα συνδέεται με την κατάσταση μετά την κρίση. Αυτό θα συνδέεται με την πιστοληπτική ικανότητα του δανειολήπτη, αλλά και με μια στεγαστική πολιτική που πρέπει να έχουμε ως χώρα», πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας πως το περασμένο καλοκαίρι έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στον νόμο. «Τον Δεκέμβριο θα εξετάσουμε την πορεία του νόμου με βάση τα νέα δεδομένα και θα κινηθούμε ανάλογα», σημείωσε.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μεγάλο απόθεμα υποθέσεων που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη, ενώ όπως είπε, υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον να βρεθεί λύση αποσυμφόρησης. «Αναμένουμε πρωτοβουλίες από τις τράπεζες να μειωθεί το απόθεμα των υποθέσεων», πρόσθεσε.
 
Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο προστασίας, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι θα περιλαμβάνει προληπτικές δράσεις κατά της υπερχρέωσης, αλλά και ενεργητικές πολιτικές.
 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του προγραμματισμού του υπουργείου, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι «η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία συμπίπτει με μια αυξανόμενη αβεβαιότητα και ένταση σε πολλά σημεία του κόσμου. Ακριβώς για αυτό η έξοδος από τα μνημόνια έχει την έννοια ενός παραθύρου ευκαιρίας για όλους, κυβέρνηση και κοινωνία, ώστε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας σε πιο σταθερές βάσεις».
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:52