search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:39
MENU CLOSE

Η NASA δημοσίευσε φωτογραφίες από τον πρώτο «ιπτάμενο δίσκο» που έπεσε από το διάστημα (Video)

06.11.2018 18:46
Η NASA δημοσίευσε φωτογραφίες από τον πρώτο «ιπτάμενο δίσκο» που έπεσε από το διάστημα (Video) - Media

 

Άργησε 14 ολόκληρα χρόνια, αλλά η NASA αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από έναν «ιπτάμενο δίσκο» που βρέθηκε σε μια έρημο της Γιούτα το 2004.

Βέβαια, διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο για κομμάτι από διαστημόπλοιο εξωγήινων, αλλά για τα απομεινάρια του διαστημοπλοίου Genesis που σχεδιάστηκε για να μελετήσει τον ήλιο και ξεκίνησε το 2001.

«Το ημερολόγιο έγραφε 2004 και δεν εμπλέκονται εξωγήινοι σε αυτό. Ο ιπτάμενος δίσκος, που απεικονίζεται, ήταν η κάψουλα επιστροφής του Genesis, μέρος ενός ανθρωπογενούς διαστημόπλοιο που ξεκίνησε το 2001 από την ίδια τη NASA για να μελετήσει τον Ήλιο» έγραψε αναλυτικά η NASA στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με το Fox news, το Genesis «παρακολουθούταν με ραντάρ από ελικόπτερα, αλλά επειδή το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε όπως είχε προγραμματιστεί, προσγειώθηκε με άσχημο τρόπο, χτυπώντας στο έδαφος με ταχύτητα περισσότερων από 300 χιλιόμετρα την ώρα».

Άνθρακας ο θησαυρός τελικά, αφού το πρώτο κομμάτι ιπτάμενου δίσκου που προσγειώθηκε ανώμαλα στη γη, ήταν μια… ανθρώπινη κατασκευή και όχι κάτι…εξωγήινο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:36