search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:30
MENU CLOSE

Τετ-α-τετ Σεντένο-Τσακαλώτου με «μενού» τις συντάξεις

06.11.2018 19:10
Τετ-α-τετ Σεντένο-Τσακαλώτου με «μενού» τις συντάξεις - Media

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο είχε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο περιθώριο των εργασιών του Ecofin, με αντικείμενο -τι άλλο;- το ζήτημα των συντάξεων.

Τη συνάντηση αποκάλυψε ο ίδιος ο Μάριο Σεντένο, με tweet του στο οποίο ανέφερε ότι είχε «καλή ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της ατζέντας του Eurogroup».

Υπενθυμίζεται ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο κ. Σεντένο είχε πει ότι υπό εξέταση βρίσκεται ο ελληνικός Προϋπολογισμός για το 2019, προκειμένου να υπολογιστεί το υπερπλεόνασμα και να συμφωνηθεί το πώς αυτό θα δαπανηθεί

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα θετικά μέτρα που προτίθεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ο Πορτογάλος πολιτικός ανέφερε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% δεν αμφισβητείται, και υπό συζητήση βρισκονται μόνο τα μέτρα στα οποία θα χρησιμοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος που έχει η Ελλάδα.

Επίσης, ο Πιέρ Μοσκοβισί είχε τονίσει ότι η Επιτροπή δεν είχε «συγκεκριμένες παρατηρήσεις» για τον ελληνικό προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί «καλό σημάδι», δεδομένου ότι συμμετέχει για πρώτη φορά στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, προσθέτοντας ότι «αναγκαία προϋπόθεση είναι να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος φαίνεται ότι υπάρχει» και ότι τώρα εξετάζεται το πόσο μεγάλος είναι αυτός ο χώρος και πώς θα χρησιμοποιηθεί.

 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:29