search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:01
MENU CLOSE

ΕΛΚ: Επί τάπητος το δίλημμα Βέμπερ – Στουμπ

07.11.2018 13:43
ΕΛΚ:  Επί τάπητος το δίλημμα Βέμπερ - Στουμπ  - Media

 

Στο Ελσίνκι της Φινλανδίας χτυπάει η καρδιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ και ο Φινλανδός Αλεξάντερ Στουμπ διεκδικούν το χρίσμα του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον πρώτο να θεωρείται το μεγάλο «φαβορί» προκειμένου να τεθεί επικεφαλής της παράταξης στις επερχόμενες ευρω-εκλογές.

Ο Βέμπερ, όντας αντιπρόεδρος του γερμανικού CDU και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ, εκτιμάται ότι θα καταφέρει να υπερισχύσει του ανθυποψηφίου του, ο οποίος κατά το παρελθόν διατέλεσε πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών της σκανδιναβικής χώρας.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, έχει ήδη εκφράσει τη στήριξή της στον Γερμανό υποψήφιο, ενώ το ίδιο έχουν πράξει και άλλοι ηγέτες των κομμάτων-μελών του ΕΛΚ, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι εργασίες του συνεδρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη σχετική ψηφοφορία, θα διαρκέσουν έως αύριο, Πέμπτη. Το αποτέλεσμα της κάλπης θεωρείται κρίσιμης σημασίας, καθώς ο νικητής κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο αυριανός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαδεχόμενος τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο «τιμόνι» της Κομισιόν.

 

Παρών ο Μητσοτάκης

Το «παρών» στο Ελσίνκι δίνει και ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων, θα έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους.

Το μεσημέρι, για παράδειγμα, θα συμμετάσχει σε δημόσια συζήτηση με θέμα «Ευημερία για όλους, περισσότερη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», ενώ στις 19.00 θα ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας του Συνεδρίου.

Θα συναντηθεί παράλληλα, με τον νυν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούρκι Κατάινεν, τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο, και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ από την Κύπρο, Αβέρωφ Νεοφύτου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:01