search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Τα σχέδια του Ιατρικού Αθηνών μετά το Υγεία- Ντυνάν

07.11.2018 13:49
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την επιστροφή του «Ντυνάν» στο Δημόσιο - Media

 

Σε δύο άξονες επικεντρώνεται πλέον ο σχεδιασμός του ομίλου Ιατρικού Αθηνών, μετά την αποχώρηση από την κούρσα διεκδίκησης του Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και τη συμφωνία που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ CVC Capital Partners και MIG για την εξαγορά του Υγεία, για το οποίο υπενθυμίζεται πως το σχήμα Apostolopoulos Holdings – H.I.G Capital είχε καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά.

Ο πρώτος στόχος αφορά στην οργανική ανάπτυξη του ομίλου κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (όπου δραστηριοποιείται με το Ιατρικό Διαβαλκανικό), όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Αποστολόπουλος σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους. Ο δεύτερος έχει να κάνει με εξαγορές που προς το παρόν αξιολογεί η διοίκηση της εισηγμένης και σε επενδύσεις για την ανανέωση του εξοπλισμού.

Εντούτοις, η απόκτηση του Υγεία εξακολουθεί να βρίσκεται στο “κάδρο” του Ιατρικού Αθηνών μακροπρόθεσμα, μετά δηλαδή την αποχώρηση του CVC από την ελληνική αγορά, όπως διευκρινίζουν οι επικεφαλής του ομίλου. Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, έχουν προκύψει δύο πόλοι στο χώρο της ιδιωτικής υγείας. Ο ένας είναι το σχήμα της Hellenic Healthcare, θυγατρική εταιρεία του fund, που έχει στο χαρτοφυλάκιο της το Metropolitan, το πρώην Iaso General και αν όλα εξελιχθούν ομαλά και το Υγεία, μαζί με τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ. Ο έτερος πόλος θεωρείται το Ιατρικό Αθηνών.

Όσον αφορά το Ερρίκος Ντυνάν, ο λόγος της μη κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς έγκειται στις υποχρεώσεις του νοσοκομείου, με τον κ. Αποστολόπουλο να προβαίνει στην εκτίμηση πως τελικά θα “περάσει” στο ίδρυμα Ωνάση και από εκεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, μια εξέλιξη που θεωρείται θετική για τον ανταγωνισμό στην ιδιωτική αγορά της περίθαλψης.

Η διοίκηση της εισηγμένης εκτιμά τέλος πως η φετινή οικονομική χρήση θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 93 εκατ. ευρώ, έναντι 85,3 εκατ.. το ίδιο διάστημα το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 9%. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 15,1 εκατ., αυξημένα κατά 7,28%, σε σχέση με το αντίστοιχο EBITDA της ίδιας περιόδου το 2017 (14,1 εκατ.), ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 7,9 εκατ. έναντι 5,1 εκατ. ευρώ πέρσι.

Πηγή: capital.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43