search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:44
MENU CLOSE

Μασσαλία: Αυξήθηκαν στους έξι οι νεκροί, φόβοι για «ντόμινο» καταρρεύσεων

07.11.2018 16:36
Μασσαλία: Αυξήθηκαν στους έξι οι νεκροί, φόβοι για «ντόμινο» καταρρεύσεων - Media

 

Οι δυσάρεστες ειδήσεις από την ξαφνική κατάρρευση κτιρίων στη Μασσαλία συνεχίζονται, αφού οι νεκροί έχουν πλέον ανέβει στους έξι, ενώ οι Αρχές εξέφρασαν το φόβο τους «ντόμινο» κατάρρευσης. Τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες βρήκαν απρόσμενο θάνατο, ενώ οι ελπίδες για ανεύρεση ζωντανών λιγοστεύουν ώρα με την ώρα.

«Πολύ, πολύ πιθανόν πέντε άτομα», καθώς και «τρεις επισκέπτες», βρίσκονταν στο μοναδικό από τα τρία κτίρια που ήταν επισήμως κατοικίσιμο όταν σημειώθηκε η καταστροφή, διευκρίνισε χθες βράδυ ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Ξαβιέ Ταραμπέ. Ως εκ τούτου άλλοι δύο άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται ακόμα θαμμένα κάτω από τα ερείπια, ενώ έχουν παρέλθει περισσότες από 48 ώρες από την κατάρρευση των κτιρίων στην οδό Ομπάν, κοντά στο τουριστικό παλιό λιμάνι.

Πολλά κτίρια που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο εκκενώθηκαν μετά την τραγωδία, υπό το φόβο «επίπτωσης ντόμινο» που εκφράστηκε από τους διασώστες. Σταδιακά οι κάτοικοι των κτιρίων μπορούν ακόμη να διασώσουν κάποια υπάρχοντα, συνοδευόμενοι από διασώστες.

Οι 105 άνθρωποι που απομακρύνθηκαν προληπτικά για λόγους ασφαλείας στεγάστηκαν σε περίπου εξήντα δωμάτια ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης, ανέφερε η δημαρχία, την οποία επιπλήττουν από τη Δευτέρα οι κάτοικοι της οδού Ομπαν και της συνοικίας για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα κτίρια. Μάλιστα, ήρθε στο φως μια έκθεση που παραδόθηκε στην κυβέρνηση το 2015, όπου ανέφερε πως τα συγκεκριμένα κτίρια που κατέρρευσαν απειλούσαν τη δημόσια υγεία ή την ασφάλεια 100.000 κατοίκων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας.

Δύο από τα τρία κτίρια είχαν σφραγιστεί και θεωρητικά ήταν ακατοίκητα. Το ένα από αυτά δε, είχε σφραγιστεί με διάταγμα ως επικίνδυνο το 2008.

Στον αντίλογο, η δημαρχία, έριξε το φταίξιμο για την καταστροφή στις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38