search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:45
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση-σοκ στην Γερμανία: «Μέρκελ, φύγε!», λένε έξι στους δέκα

07.11.2018 16:46
Παπαδημούλης για τις αποδοκιμασίες στη Μέρκελ: «Ακροδεξιοί που δεν θέλουν ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό» - Media
 
Δρυός πεσούσης ή πώς ακόμα και «γίγαντες» της πολιτικής γίνονται «σάκος του μποξ» όταν φθάνουν στο τέλος της καριέρας τους.
 
Τα δύο τρίτα των Γερμανών (ποσοστό 62%) θέλουν να αποχωρήσει η Άγκελα Μέρκελ από τη θέση της καγκελάριου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
 
Όπως μεταδίδει το Reuters, η δημοσκόπηση της INSA που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Bild σε δείγμα 4.000 πολιτών έδειξε ότι μόνο το 38% των Γερμανών δεν θέλουν παραίτηση της Μέρκελ.
 
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μόλις μια εβδομάδα, η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) κόμματος.
 
Εν τω μεταξύ, ο έτερος σύμμαχος της Μέρκελ, πρόεδρος του CSU Χορστ Ζεεχόφερ διέψευσε φήμες που τον ήθελαν και αυτόν να παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος της Βαυαρίας.
 
Απαντώντας σε δημοσίευμα της Zeit, ο Ζεεχόφερ το χαρακτήρισε ως «ψευδές στοιχείο» και παρέπεμψε στις επικείμενες δηλώσεις του στις 12 Νομεβρίου για τις εκλογές στη Βαυαρία.
 
Πληροφορίες: Reuters
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:45