search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:12
MENU CLOSE

Τραμπ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς – Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών

07.11.2018 19:54
Τραμπ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς - Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών - Media

Την παραίτηση του Τζεφ Σέσιονς από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ γνωστοποίησε ο πρόεδρος Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σέσιονς για τις υπηρεσίες του και να του ευχηθώ τα καλύτερα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο «ένοικος» του Λευκού Οίκου.

Το όνομα του προτεινόμενου αντικαταστάτη αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, ενώ προσωρινά χρέη υπουργού Δικαιοσύνης θα εκτελεί ο Μάθιου Γουιτέικερ.

«Θα υπηρετήσει τη χώρα καλά» εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ υποστήριξε ότι ο ασκών καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης, Μάθιου Γουίτακερ, που ορίστηκε στο πόστο αυτό από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μετά την αποπομπή του Τζεφ Σέσιονς, θα πρέπει να αυτοεξαιρεθεί από την εποπτεία της έρευνας για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές.

«Δεδομένων των προηγούμενων δηλώσεων που στήριζαν τη διακοπή χρηματοδότησης και την επιβολή περιορισμών στην έρευνα Μιούλερ, ο κος Γουίτακερ θα πρέπει να αυτοεξαιρεθεί από την εποπτεία της έρευνας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προσωρινός υπουργός Δικαιοσύνης», τόνισε ο Σούμερ σε ανακοίνωση του.

Νωρίτερα ο Τραμπ με ανάρτηση στο twitter ανακοίνωσε την παραίτηση του Σέσιονς.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Γουίτακερ θα επιβλέψει όλα τα ζητήματα που βρίσκονται στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του υπουργείου, περιλαμβανομένου και της έρευνας για τη Ρωσία.

Η αποπομπή του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είναι μια “κατάφωρη απόπειρα” υπονόμευσης και τερματισμού της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Με ανακοίνωσή της που ανήρτησε στο twitter, η Πελόζι κάλεσε τον προσωρινό υπουργό Δικαιοσύνης Μάθιου Γουίτακερ να αυτοεξαιρεθεί από κάθε εμπλοκή στην έρευνα, επικαλούμενη “τις απειλές για να υπονομεύσει και να την αποδυναμώσει”

“Το Κογκρέσο πρέπει να λάβει άμεση δράση να προστατέψει το κράτος δικαίους και την αξιοπιστία της έρευνας”, συμπλήρωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15