search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:47
MENU CLOSE

«Τσίπρας, Μητσοτάκης, Καμμένος πάνε μαζί» – Προεκλογικά παιχνίδια με Εκκλησία και Σύνταγμα βλέπει το ΚΙΝΑΛΛ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2046
8-11-2018
09.11.2018 04:00
kinal-11.jpg
 
Με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους υποδέχθηκαν στο Κίνημα Αλλαγής τη συμφωνία κυβέρνησης και Εκκλησίας.
«Για μια ακόμη φορά σε ένα σημαντικό θέμα όπως οι σχέσεις Εκκλησίας – κράτους, γίνονται προεκλογικοί χειρισμοί που θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουν. Ήδη πρώτο θύμα είναι ο λαϊκός κλήρος. Δεν είναι τυχαίο ότι και σε αυτό το θέμα Τσίπρας, Μητσοτάκης και Καμμένος πάνε μαζί» δήλωσε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που ανοίγουν, ενώ αναμένεται να έχει επικοινωνία τόσο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όσο και με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο.
 
«Κοροϊδία made in Tsipras»
Στρέφοντας τα «βέλη» του προς τον πρωθυπουργό, το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως «ο κ. Τσίπρας όχι απλώς εγκατέλειψε την πάγια θέση του περί διαχωρισμού κράτους – Εκκλησίας, κάνοντας ακόμα μια μεγαλοπρεπή kolotoumba (διεθνής όρος πλέον), αλλά αρνήθηκε ακόμα και την αρχή των διακριτών ρόλων».
 
Τονίζοντας πως, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων θα τα διαχειρίζονται οι μητροπολίτες κάνει λόγο για «κοροϊδία made in Tsipras» η οποία «κρύβει μάλιστα σοβαρούς κινδύνους από την κρατικοδίαιτη οικονομική χειραφέτηση της Εκκλησίας. Και όλα αυτά για να προστεθεί μια φράση περί θρησκευτικής ουδετερότητας στο τρίτο άρθρο του Συντάγματος. Μιας προσθήκης που ήδη αποδυναμώθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα».
 
Τονίζοντας μάλιστα πως το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερά υπέρ της αρχής των διακριτών ρόλων, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα – Ιερώνυμου δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. «Επιπλέον δημιουργεί σοβαρότατες και δικαιολογημένες ανασφάλειες σε 10.000 οικογένειες για το μέλλον τους, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Ο απλός παπάς που στάθηκε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό μας αυτή την εποχή της κρίσης, αξίζει σεβασμού» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά το Κίνημα Αλλαγής.
 
«Λευκή επιταγή σε κανέναν»
Με τις δικές του προτάσεις για τις διατάξεις που θα πρέπει να αναθεωρηθούν θα προσέλθει στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμο το ζήτημα που ανοίγει η κυβέρνηση ενώ παράλληλα υπενθυμίζει σε όλους τους τόνους ότι από την περασμένη άνοιξη έχει καταθέσει τις προτάσεις που θεωρεί ότι αποτελούν τη βάση της συζήτησης.
«Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή ούτε στον κ. Μητσοτάκη ούτε σε οποιονδήποτε έχει την ψευδαίσθηση ότι θα επιβάλει τις θέσεις του για το Σύνταγμα στην επόμενη Βουλή» τόνισε η Γεννηματά μετά τη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.
 
«Με την παρουσία και τις θέσεις μας στη Βουλή δεν θα επιτρέψουμε ούτε τα προεκλογικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα ούτε τις μετεκλογικές υστεροβουλίες του κ Μητσοτάκη» πρόσθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στρέφοντας τα «βέλη» της τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δίνοντας, με αυτό τον τρόπο, τον τόνο ενόψει της έναρξης της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε ότι οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Θόδωρος Παπαθεοδώρου θα είναι οι εισηγητές του Κινήματος Αλλαγής στην Επιτροπή Αναθεώρησης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:46