search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:42
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Θα ψηφίσουμε θετικά για τα αναδρομικά

08.11.2018 10:32
Σταϊκούρας: Εξετάζεται μείωση ΦΠΑ στην εστίαση   - Media

 

Επιτέλους η κυβέρνηση έστω και με μεγάλη καθυστέρηση αλλά και λάθος τρόπο συμμορφώνεται επιτέλους η κυβέρνηση με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων.

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας κάνει λόγο για απόφαση που εκπορεύεται από ψηφοθηρικούς λόγους την οποία ωστόσο η ΝΔ θα την υπερψηφίσει.

Στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας τονίζει:

«Γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς τρία χρόνια τώρα αρνήθηκε να τις εφαρμόσει, ενώ είχε το περιθώριο.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε καταβάλει το 2014 το 50% των αναδρομικών και αποκαταστήσει τις μισές από τις απώλειες που είχαν υποστεί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.

Υλοποιείται και με λάθος τρόπο, γιατί ενώ η κάλυψη αυτού του ποσού θα έπρεπε να έχει προκύψει από υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, προέρχεται από την υπερφορολόγηση -και αυτών των κλάδων-, την εσωτερική στάση πληρωμών και τη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τους δύο αυτούς λόγους, είναι προφανές ότι η σημερινή απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους ενόψει της επερχόμενης ήττας της στις εκλογές.

Παρ’ όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη σχετική τροπολογία, όπως είχε δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των κλάδων αυτών»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:40