search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:56
MENU CLOSE

Μετρό στη Θεσσαλονίκη από το 2020

08.11.2018 12:19
Μετρό στη Θεσσαλονίκη από το 2020 - Media

 

Μετρό σε όλη τη Θεσσαλονίκη, από τη Νέα Ελβετία µέχρι και τον νέο σιδηροδροµικό σταθµό, θα δει η πόλη από το τέλος του 2020, µε τους συρµούς τα πρώτα δύο χρόνια να περνούν από τους σταθµούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας χωρίς όµως να σταµατούν σε αυτούς.

Αυτό ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος ενώ προσέθεσε πως σε πρώτη φάση (το 2019) η λειτουργία του θα είναι δοκιµαστική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλο το μετρό θα πραγματοποιεί κανονικά δρομολόγια σε όλο το μήκος της γραμμής, περνώντας και από τους σταθμούς Βενιζέλος και Αγίας Σοφίας, χωρίς να κάνει στάση σε αυτούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.

«Ο συρµός θα ξεκινά από τον τερµατικό σταθµό Νέα Ελβετία και θα καταλήγει στον νέο σιδηροδροµικό σταθµό τέλος του 2020» είπε ο κ. Μυλόπουλος.

Το 2021 το µετρό θα κάνει κανονικά στάση και στους σταθµούς Αγίας Σοφίας και το 2023 στον σταθμό Βενιζέλου, πρόσθεσε.

Οι πρώτες δοκιµαστικές διαδροµές του µετρό θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2019, αρχικά από τη Νέα Ελβετία µέχρι το Σιντριβάνι.

Σπίρτζης και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος τόνισαν ότι οι πρώτες δοκιµαστικές διαδροµές του µετρό θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2019

Σύµφωνα µε τον ίδιο, µε την ολοκλήρωση του εµπορευµατικού κέντρου Θεσσαλονίκης στο στρατόπεδο Γκόνου θα γίνει και νέο σιδηροδροµικό έργο για τη σύνδεσή του µε το δίκτυο και µε το λιµάνι Θεσσαλονίκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:55