search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:02
MENU CLOSE

Έπιασαν «τέρας» – Πύθωνας 5,5 μέτρων στα χέρια των αρχών (Photos)

08.11.2018 14:08
python_1
 
Mπροστά σε πραγματικό «τέρας» βρέθηκαν οι αρχές που κλήθηκαν να δουν τι ήταν τα πλάσμα που αργοκινούταν μέσα στα ρηχά νερά ενός βαλτότοπου.
 
Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο μεγαλύτερος πύθωνας Βιρμανίας που πιάστηκε ποτέ στη Νότια Φλόριντα. Το φίδι, το οποίο είναι θηλυκό, αιχμαλωτίστηκε από ειδικούς και ξεπερνά τα πέντε μέτρα (5,18 μέτρα) και ζυγίζει 54 κιλά.
Ο πύθωνας πιάστηκε μέσω του ειδικού προγράμματος του Τμήματος Διαχείρισης Υδάτων της Νότιας Φλόριντα (SFWMD), το οποίο αποσκοπεί στη μείωση του μεγάλου πληθυσμού των πυθώνων στα Everglades.
 
Οι πύθωνες αποτελούν μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, καθώς επιτίθενται στα ντόπια ζώα, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του SFWMD.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο πληθυσμός του είδους μπορεί να φτάνει και τις εκατοντάδες χιλιάδες ερπετά, ενώ σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα φίδια δεν είναι δηλητηριώδη αλλά μπορούν με το μήκος τους να πνίξουν έναν άνθρωπο.
 
Τα φίδια αυτά, που απαντώνται κυρίως στη νότια Ασία, έφτασαν στην Αμερική πριν από τρεις δεκαετίες στα πλαίσια της βιομηχανίας εξωτικών κατοικίδιων.
 
Πληροφορίες: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:00