search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:29
MENU CLOSE

Καραθανασόπουλος: Ψηφίζουμε την τροπολογία για τα αναδρομικά, συνεχίζουμε τους αγώνες

08.11.2018 16:54
Τροπολογία του ΚΚΕ για το αφορολόγητο  - Media

 

Για πολιτική εξαπάτηση και υποκρισία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, υποστηρίζοντας ότι τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων θα επιστραφούν κουτσουρεμένα με τη μορφή επιδόματος και ζήτησε την άμεση απόσυρση της παραγράφου 3 του άρθρου 6.

«Βαφτίζετε το ψάρι κρέας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραθανασόπουλος κατά τη συζήτηση στη Βουλή της σχετικής τροπολογίας ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι το ΚΚΕ θα την υπερψηφίσει.

«Η τροπολογία αποδεικνύει ότι στη πολιτική εξαπάτηση του λαού είστε μάστορες. Φέρνετε μια ρύθμιση που προβλέπει τη μερική επιστροφή των αναδρομικών και όχι την καταβολή όλων των παράνομων παρακρατήσεων και τη δίνετε με τη μορφή επιδόματος. Βαφτίζετε το ψάρι κρέας», υπογράμμισε ο κ. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε:

«Βάζετε πονηρά στο άρθρο 6 την παράγραφο 3 και αποκαλύπτεται ότι η καταβολή του επιδόματος δεν επηρεάζει το ύψος της υπολογισθείσας συνταξιοδοτικής δαπάνης. Επιβεβαιώνετε έτσι ότι δεν θα δοθεί δεκάρα τσακιστή. Είναι υποκριτική η τροπολογία, στρέφεται κατά των συνταξιούχων τους οποίους βάζετε να τρέχουν στους δικηγόρους για να βρουν το δίκαιο τους».

«Εμείς σας λέμε καθαρά, αποσύρετε την παράγραφο 3. Είναι πρόκληση. Το ΚΚΕ ως την τελευταία στιγμή θα κάνει προσπάθειες να αποσυρθεί η τροπολογία που βάζει νέα εμπόδια στους συνταξιούχους. Είστε γελασμένοι αν νομίζετε ότι θα κάμψετε τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους», υπογράμμισε ο κ. Καραθανασόπουλος.

«Το ΚΚΕ θα ψηφίσει την τροπολογία, έστω και για να πάρουν τα κουτσουρεμένα επιδόματα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αλλά θα μας βρείτε μπροστά σας», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:27