19/02/2020 03:23:38

Καραθανασόπουλος: Ψηφίζουμε την τροπολογία για τα αναδρομικά, συνεχίζουμε τους αγώνες

Τροπολογία του ΚΚΕ για το αφορολόγητο  - Media

 

Για πολιτική εξαπάτηση και υποκρισία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, υποστηρίζοντας ότι τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων θα επιστραφούν κουτσουρεμένα με τη μορφή επιδόματος και ζήτησε την άμεση απόσυρση της παραγράφου 3 του άρθρου 6.

«Βαφτίζετε το ψάρι κρέας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραθανασόπουλος κατά τη συζήτηση στη Βουλή της σχετικής τροπολογίας ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι το ΚΚΕ θα την υπερψηφίσει.

«Η τροπολογία αποδεικνύει ότι στη πολιτική εξαπάτηση του λαού είστε μάστορες. Φέρνετε μια ρύθμιση που προβλέπει τη μερική επιστροφή των αναδρομικών και όχι την καταβολή όλων των παράνομων παρακρατήσεων και τη δίνετε με τη μορφή επιδόματος. Βαφτίζετε το ψάρι κρέας», υπογράμμισε ο κ. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε:

«Βάζετε πονηρά στο άρθρο 6 την παράγραφο 3 και αποκαλύπτεται ότι η καταβολή του επιδόματος δεν επηρεάζει το ύψος της υπολογισθείσας συνταξιοδοτικής δαπάνης. Επιβεβαιώνετε έτσι ότι δεν θα δοθεί δεκάρα τσακιστή. Είναι υποκριτική η τροπολογία, στρέφεται κατά των συνταξιούχων τους οποίους βάζετε να τρέχουν στους δικηγόρους για να βρουν το δίκαιο τους».

«Εμείς σας λέμε καθαρά, αποσύρετε την παράγραφο 3. Είναι πρόκληση. Το ΚΚΕ ως την τελευταία στιγμή θα κάνει προσπάθειες να αποσυρθεί η τροπολογία που βάζει νέα εμπόδια στους συνταξιούχους. Είστε γελασμένοι αν νομίζετε ότι θα κάμψετε τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους», υπογράμμισε ο κ. Καραθανασόπουλος.

«Το ΚΚΕ θα ψηφίσει την τροπολογία, έστω και για να πάρουν τα κουτσουρεμένα επιδόματα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αλλά θα μας βρείτε μπροστά σας», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.