search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:49
MENU CLOSE

Κορεσμένος ο ελληνικός εναέριος χώρος – Πώς θα αλλάξει η κατάσταση

08.11.2018 17:52
Κορεσμένος ο ελληνικός εναέριος χώρος - Πώς θα αλλάξει η κατάσταση - Media

 

Η ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων, η αναβάθμιση του εξοπλισμού του συστήματος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, η κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης και το Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες του υπουργείου Μεταφορών στο περιβάλλον των αερομεταφορών, όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών Θάνος Βούρδας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αερομεταφορών.

Η ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα αποτελεί καινοτόμο επενδυτική ευκαιρία με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές στις τοπικές -και όχι μόνο- κοινωνίες, συνεισφέροντας στην ενδυνάμωση της οικονομίας της χώρας, είπε ο κ. Βούρδας σημειώνοντας πως, λαμβάνοντας υπόψη το νησιωτικό χαρακτήρα της Ελλάδας και τις συγκοινωνιακές ανάγκες της, τα υδροπλάνα μπορούν να αποτελέσουν ευέλικτη εναλλακτική επιλογή για τις μεταφορές προσώπων και αγαθών. “Οι προοπτικές αυτές, όπως είπε, εδράζονται στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, με τη χρήση του υδροπλάνου, ως ενός γρήγορου και ευέλικτου μεταφορικού μέσου που συνδυάζει την ταχύτητα των αεροπλάνων με την προσβασιμότητα ενός πλοίου, επιτρέποντας τη δυνατότητα επισκεψιμότητας όχι μόνο δημοφιλών τουριστικών προορισμών αλλά και περισσότερων απομακρυσμένων τουριστικών περιοχών, την ανάπτυξη νέων και τη δικτύωση αυτών μεταξύ τους”.

Ο ελληνικός εναέριος χώρος, συνέχισε ο κ. Βούρδας, είναι κορεσμένος την καλοκαιρινή περίοδο λόγω της υψηλής ζήτησης σε σχέση με την χωρητικότητα. Η κατάσταση αυτή θα βελτιωθεί σημαντικά στο άμεσο μέλλον καθώς θα αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός του συστήματος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Τόνισε πως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και ο Αερολιμένας Θεσσαλονίκης πρέπει να αποτελούν σημαντικές συνιστώσες στο διεθνές αεροπορικό δίκτυο και πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην προσέλκυση νέων αγορών, κυρίως των αεροπορικών γραμμών προς την Ασία. Επίσης θα πρέπει να αναβαθμιστεί η υποδομή των ηπειρωτικών και νησιωτικών αεροδρομίων προκειμένου να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού στις αντίστοιχες περιοχές και στην αύξηση της μεταφορικής ικανότητας του ελληνικού εναέριου χώρου, ώστε να μειωθούν οι καθυστερήσεις.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου έκανε μια αναφορά και σε ένα έργο προδιαγραφών νέας γενιάς, το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24