search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:40
MENU CLOSE

Ισπανία: Συνελήφθη o άντρας που σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Σάντσεθ

08.11.2018 18:01
Ισπανία: Συνελήφθη o άντρας που σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Σάντσεθ - Media

 

Τη δολοφονία του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ της Ισπανίας απέτρεψαν οι καταλανικές αρχές, οι οποίες ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός άντρα που είχε σχεδιάσει τη δολοφονία του ηγέτη των Σοσιαλιστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθη ένας άντρας στην περιοχή της Τεράσα. Μάλιστα, ο συλληφθείς είχε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του με 16 όπλα, μεταξύ των οποίων ήταν και τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών.

«Ο άντρας που συνελήφθη οδηγήθηκε στη φυλακή», όπου φρουρείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η ανάκρισή του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν συνεργοί στο εγχείρημά του, ή αν υπάρχουν άλλα άτομα που είχαν γνώση του σχεδίου του και δεν το ανέφεραν στις αρχές.

Η τοπική εφημερίδα της Καταλονίας, Publico αναφέρει ότι ο άντρας που συνελήφθη είναι ο 63χρονος Manuel Murillo Sanchez, ο οποίος ήταν πρώην φρουρός ασφαλείας.

Η προσαγωγή του ως ύποπτος έγινε πριν από τρεις εβδομάδες.

Τα τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών που βρέθηκαν στο σπίτι του 63χρονου αποδεικνύουν ότι σκόπευε να χτυπήσει από απόσταση τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 63χρονος που συνελήφθη στην Τεράσα, μία πόλη που βρίσκεται κοντά στη Βαρκελώνη, έχει εμπλοκή με οργανώσεις που μάχονται για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας, ή αν ήταν κάτι το προσωπικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:36