search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:05
MENU CLOSE

Στο «σφυρί» το θρυλικό ξενοδοχείο La Mamounia (Photos)

08.11.2018 18:18
Στο «σφυρί» το θρυλικό ξενοδοχείο La Mamounia (Photos) - Media

 

Το θρυλικό ξενοδοχείο La Mamounia, που από το 1922 φιλοξενεί μεγάλες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο στην καρδιά του Μαρακές, την τουριστική πρωτεύουσα του Μαρόκου, συμπεριλήφθηκε την Πέμπτη στον επίσημο κατάλογο των δημόσιων επιχειρήσεων που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν από το 2019 και μετά.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο που αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και το πολυτελές ξενοδοχείο. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και από το κοινοβούλιο.

Το La Mamounia ανήκει στην Εθνική Υπηρεσία Σιδηροδρόμων (ΟNCF). Στον σχεδόν έναν αιώνα της λειτουργίας του, έχει φιλοξενήσει στα 200 δωμάτια και τις σουίτες του πολιτικούς και καλλιτέχνες, από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ (που περνούσε τις ώρες του ζωγραφίζοντας), τον Ρόναλντ Ρίγκαν, τον Ζακ Σιράκ, τον Όρσον Ουέλες, μέχρι τον Νέλσον Μαντέλα, τη Χίλαρι Κλίντον και τον Έλτον Τζον. Εκεί γυρίστηκαν επίσης πολλές ταινίες, όπως “Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά” του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Το ξενοδοχείο έκλεισε το 2006 προκειμένου να γίνουν σημαντικές εργασίες ανακαίνισης και τα έπιπλά του, σε στιλ Αρ Ντεκό, πουλήθηκαν σε δημοπρασία. Άνοιξε ξανά τις πύλες του τρία χρόνια αργότερα.

Το υπουργείο Οικονομικών του Μαρόκου ανακοίνωσε στα τέλη Οκτωβρίου ότι θα προχωρήσει σε σειρά ιδιωτικοποιήσεων το 2019, με σκοπό να συγκεντρώσει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (περίπου 920 εκατομμύρια ευρώ).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01