08/07/2020 02:22:49

Ηράκλειο: Στα δικαστήρια οι οίκοι ανοχής - «Απαραίτητο να λειτουργούμε, μας στέλνουν εξορία»

Ηράκλειο: Στα δικαστήρια οι οίκοι ανοχής - «Απαραίτητο να λειτουργούμε, μας στέλνουν εξορία» - Media

 

Σήμερα «κληρώνει» για τους τέσσερις εναπομείναντες οίκους ανοχής που λειτουργούν στο Ηράκλειο.

Δικηγόροι που εκπροσωπούν τους οίκους ανοχής προσέφυγαν χθες στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για αναστολή της διαδικασίας σφράγισης τους, με βάση την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης του Δήμου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», ζητούν να ανασταλεί η διαδικασία μέχρι την εκδίκαση της οριστικής υπόθεσης. Όπως είναι γνωστό, με βάση τις αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που ορίζουν την άδεια λειτουργίας τους, υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί σε ό,τι αφορά στην απόσταση τους από σχολεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές και εκκλησίες. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία τους σε απόσταση κάτω των 200 μέτρων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Κώστα Παμαστοράκη, ο οποίος εκπροσωπεί οίκο ανοχής που λειτουργεί στην περιοχή των Δειλινών από το 1995 (και μάλιστα στο ίδιο οίκημα) η απόφαση σφράγισης των τεσσάρων οίκων ανοχής που λειτουργούν πλέον στο Ηράκλειο είναι εσφαλμένη.

Όπως υπογραμμίζει, είναι αδιανόητο για μία μεγαλούπολη όπως το Ηράκλειο να «σβήσουν» τα “κόκκινα φανάρια”, τα οποία εξυπηρετούν καταστάσεις και βοηθούν σε μεγάλο βαθμό να υπάρχει ένας έλεγχος συγκεκριμένων μορφών εγκληματικότητας αλλά και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. «Η συνέχιση της λειτουργίας τους επιβάλλεται. Σε καμία περίπτωση δεν βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον».

Ο ίδιος τόνισε ότι με τους αυστηρούς περιορισμούς που θέτει ο νόμος είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις γυναίκες αυτές να βρουν κάποιο οίκημα εντός της πόλης.

«Θα πρέπει να εξοριστούν σε κάποια ερημιά με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την σωματική τους ακεραιότητα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.