search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:56
MENU CLOSE

«Αναγνωρίζουμε μόνο έξι ναυτικά μίλια στο Αιγαίο» – Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στον Καμμένο 

09.11.2018 09:32
4612263.jpg

 

Στον Υπουργό Αμύνης Πάνο Καμμένο, που είχε κάνει λόγο για αίτημα εισόδου της Τουρκίας στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, έδωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χάμι Ακσόι δηλώνει ότι η Τουρκία ζήτησε άδεια για είσοδο αεροσκαφών στα έξι ναυτικά μίλια. «Είναι αυτονόητο ότι η Τουρκία αναγνωρίζει τα έξι ναυτικά μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας». «Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική» υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ. 

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Είναι πολύ γνωστό, ότι κάθε κράτος οφείλει να ζητήσει άδεια χρήσης του εναέριου χώρου άλλου κράτος για πολιτικές και στρατιωτικές πτήσεις. Είναι αυτονόητο ότι η Τουρκία αναγνωρίζει τα έξι ναυτικά μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και επομένως ζητεί άδειες πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και συμβάσεις για πτήσεις προς και από την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση για τα αναδρομικά των ενστόλων την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η Τουρκία κατέθεσε για πρώτη φορά αίτημα για είσοδο στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς έως σήμερα προτιμούν να παραβιάζουν το ελληνικό FIR και να μην δίνουν σχέδια πτήσης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:54