search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:16
MENU CLOSE

Μισέλ Ομπάμα κατά Ντόναλντ Τραμπ: Εβαλε σε κίνδυνο την οικογένειά μου

09.11.2018 13:44
Μισέλ Ομπάμα  κατά Ντόναλντ Τραμπ: Εβαλε σε κίνδυνο την οικογένειά μου - Media

 

Μια δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί εναντίον του αμερικανού προέδρου Νοναλντ Τραμπ κάνει η πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα στο επερχόμενο βιβλίο της «Becoming».

Στο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου, η Μισέλ Ομπάμα κάνει λόγο για την «επικίνδυνη» θεωρία συνωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ για την καταγωγή του Μπαράκ Ομπάμα (ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν πολίτης που γεννήθηκε στις ΗΠΑ) και όπου, σύμφωνα με την ίδια, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειάς της.

«Το όλο θέμα ήταν τρελό και κακόβουλο, φυσικά, η υποκείμενη θρησκοληψία και ξενοφοβία ήταν καλά κρυμμένα» γράφει στα απομνημονεύματά της η Ομπάμα, σύμφωνα με την Washington Post που έχει διαβάσει το βιβλίο.

«Αλλά η συγκεκριμένη θεωρία ήταν επίσης επικίνδυνη και ήθελε να μας βλάψει».

Για χρόνια, ακόμη και πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2012, ο Τραμπ τροφοδοτούσε την θεωρία συνωμοσίας που αμφισβητούσε την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού γέννησης του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της ιθαγένειάς του.

«Δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης, ή αν έχει, υπάρχει κάτι σε αυτό το πιστοποιητικό που είναι πολύ κακό γι’ αυτόν» είχε δηλώσει ο Τραμπ κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης στο Fox News το 2011.

Η Μισέλ Ομπάμα προσθέτει στο βιβλίο της ότι δεν «συγχωρέσει ποτέ» τον Τραμπ για την υποκίνηση αυτής της θεωρίας συνωμοσίας.

«Τι θα γινόταν αν κάποιος με ασταθές μυαλό είχε ένα γεμάτο όπλο και ερχόταν στην Ουάσινγκτον;» προσθέτει. «Τι θα γινόταν αν το πρόσωπο αυτό έψαχνε να βρει τα κορίτσια μας;

Ο Ντόναλντ Τραμπ, με τους φοβερούς και απερίσκεπτους υπαινιγμούς του, έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένεια μου. Και γι’ αυτό δεν θα τον συγχωρούσα ποτέ

Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε τελικά στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησής του.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Τραμπ τα μάζεψε και παραδέχθηκε πως ο Ομπάμα είχε γεννηθεί στην χώρα, αλλά πρόσθεσε έναν μη επαληθεύσιμο ισχυρισμό πως η τότε Δημοκρατική υποψήφια αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον, ήταν υπεύθυνη για την προώθηση της θεωρίας συνωμοσίας.

«Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες» είχε δηλώσει ο Τραμπ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την εποχή εκείνη.

«Τελεία. Τώρα όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε για να κάνουμε την Αμερική ισχυρή και μεγάλη πάλι».

«Η Χίλαρι Κλίντον και η εκστρατεία της του 2008 ξεκίνησε εκείνη την αμφισβήτηση» είχε προσθέσει ο Τραμπ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:15