search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26
MENU CLOSE

Ξεσηκώνονται στα Νότια ενάντια στον εθνικισμό μετά την εμφάνιση Εφέδρων την 28η Οκτωβρίου

09.11.2018 14:29
Ξεσηκώνονται στα Νότια ενάντια στον εθνικισμό μετά την εμφάνιση Εφέδρων την 28η Οκτωβρίου - Media

 

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό, που πυροδότησε η εμφάνιση λέσχης εφέδρων καταδρομέων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Αντιφασιστικές συλλογικότητες, κινήσεις γειτονιάς και οργανώσεις καλούν σε πορεία το απόγευμα της Παρασκευής, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Βάρναλη στην Αργυρούπολη στις 19:00.

Καταγγέλλοντας την παρουσία της ομάδας Εφέδρων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται για μια τυχαία ομάδα, καθώς «έχει δείξει ρατσιστική και εθνικιστική δράση με την κατάληψη στο Βοτανικό, σε χώρο όπου επρόκειτο να ανεγερθεί τέμενος, αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση εθνικιστικών συλλαλητηρίων, οργανώνοντας παραστρατιωτικού τύπου ασκήσεις.»

«Η παρουσία αυτής της φασιστικής ομάδας στην παρέλαση του Ελληνικού – Αργυρούπολης για την 28η Οκτωβρίου “άνοιξε τον ασκό του Αιόλου” σε παντός είδους φασίστες, με αποτέλεσμα την επίθεση φασιστών στο χώρο “Καλλίπολης” στο Ελληνικό, αλλά και το γράψιμο φασιστικών συνθημάτων στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης.

Ως εκπαιδευτικοί, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να πάρουμε θέση απέναντι σε ένα τέτοιο γεγονός. Διδάσκουμε στους μαθητές μας την ιστορική αλήθεια για τα δεινά που γνώρισε ο λαός μας και οι λαοί όλης της Ευρώπης κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο από τον φασισμό, που νικήθηκε με όπλο την πάλη των λαών.

Αποτελεί πρόκληση η απόφαση της δημοτικής αρχής να τους καλέσει σε μαθητική παρέλαση. Τέτοιες πρακτικές αποτελούν προσβολή για την ιστορική μνήμη του λαού μας.

Ακόμα περισσότερο, η μαθητική παρέλαση αμαυρώθηκε από την παρουσία φασιστών ενώ λίγα μέτρα πιο πίσω παρέλαυναν οι μαθητές του Διαπολιτισμικού Σχολείου Ελληνικού, δηλαδή παιδιά διωγμένα από τις πατρίδες τους εξ αιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, πρόσφυγες που βρίσκονται στο στόχαστρο της εγκληματικής ΧΑ.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, τους μαθητές μας, τους γονείς να καταδικάσουν στις συνειδήσεις τους την παρουσία φασιστών στη μαθητική παρέλαση της πόλης μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26