Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
500gr ψαχνό κρέας από κατσικίσιο μπούτι
500 gr χοιρινό μπούτι
500 gr μοσχαρίσιο χτένι
2 μεγάλα κρεμμύδια
300 gr κεφαλοτύρι (εγώ έβαλα γκούντα)
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 πικάντικες πράσινες πιπεριές
1 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
1 μύτη απο το κουτάλι μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
1 φλ. καφέ παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους
Κόψτε όλα τα κρέατα σε κύβους μετρίου μεγέθους. Κόψτε και το τυρί σε κύβους.
Κόψτε τα κρεμμύδια σε φετούλες. Κόψτε τα σκόρδα σε 2-3 κομμάτια την κάθε σκελίδα. Κόψτε την πιπεριά σε ροδέλες.
Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι σε ένα ευρύχωρο σκεύος και ανακατέψτε τα καλά μεταξύ τους. Μην ξεχάσετε να αλατίσετε
Στρώστε σταυρωτά 2-3 λαδόκολλες ή μεγάλα κομμάτια απο αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε μέσα το μίγμα του γκιούλμπασι και περιχύστε με το ελαιόλαδο. Κλείστε καλά την λαδόκολλα και βάλτε το πακετάκι μέσα σε λενα ταψί. Εγώ έχω μια μικρή γάστρα (
Βάλτε το ταψί ή την γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο.
Μετά από 45 λεπτά κατεβάστε την θερμοκρασία στους
Βγάλτε το γκιούλμπασι από τον φούρνο και αφήστε το να σταθεί για μισή ωρίτσα. Ξετυλίξτε προσεκτικά την λαδόκολλα.
Σερβίρετε το γκιούλμπασι ζεστό. Μπορείτε να το συνοδέψετε με ρύζι πιλάφι, πουρέ πατάτας, πουρέ απο σελινόριζα, ψητές πατάτες, patatas bravas κ.α.
Τρώγεται εξ’ ίσου ευχάριστα και την επόμενη ημέρα, αρκεί να ξαναζεσταθεί.
http://www.bostanistas.gr
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.