search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:17
MENU CLOSE

«Εμείς δεν είμαστε Λουξεμβούργο»: Ο Σαλβίνι αψηφά ξανά τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό

10.11.2018 09:24
«Εμείς δεν είμαστε Λουξεμβούργο»: Ο Σαλβίνι αψηφά ξανά τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό - Media

 

Αποφασισμένος να τηρήσει την ίδια αδιάλλακτη στάση κόντρα στις Βρυξέλλες για τον ιταλικό προϋπολογισμ,ό δηλώνει ο Ματέο Σαλβίνι σε συνέντευξή του στο Politico.

Ο 45χρονος αντιπρόεδρος της λαϊκιστικής κυβέρνησης με την απότομη και ραγδαία άνοδο στην εξουσία, θεωρεί ότι οι προϋπολογισμοί του παρελθόντος δεν αποδίδουν.

«Οι τελευταίοι πέντε προϋπολογισμοί, που χαιρέτιζαν η Ευρώπη και οι αγορές, αύξησαν το δημόσιο χρέος κατά 300 δισ ευρώ και οδήγησαν την ιταλική οικονομία, σύμφωνα με εκτιμήσεις για τον επόμενο χρόνο, σε ανάπτυξη μόλις 0,9%», λέει.

Η πιθανότητα επιβολής οικονομικών κυρώσεων από την Κομισιόν, δεν τον τρομάζει.

 «Έχουμε ήδη πολλά πρόστιμα», τόνισε χωρίς να ξεκαθαρίσει αν θα τα πληρώσει η Ρώμη. Αλλά ούτε θεωρεί πιθανό να κόψει η Κομισιόν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς την Ιταλία, όπως έχουν προτείνει κάποιοι διπλωμάτες. «Η Ιταλία», λέει, «είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη [της ΕΕ], η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός δύναμη της Ευρώπης, δεν μπορούν να μας μεταχειρίζονται σαν το Λουξεμβούργο».

Ελπιδοφόρες οι καλές σχέσεις με Αβραμόπουλο

Ωστόσο ο ίδιος σε πλήθος άλλων θεμάτων εκτός προϋπολογισμού, κάνει ένα ”άνοιγμα” καλής θέλησης προς τις Βρυξέλλες προτάσσοντας μάλιστα τις καλές σχέσεις με τον Επίτροπό εσωτερικών θεμάτων και μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Όλα όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες δεν είναι αρνητικά», επισημαίνει αναφέροντας ως παράδειγμα τη σχέση με τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο: «Έχουμε καλή σχέση, ανταλλάσσουμε μηνύματα, μιλούμε, συνεργαζόμαστε και συζητούμε, θα κάνουμε και μια αποστολή στην Αφρική μαζί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:14