search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:47
MENU CLOSE

«Πόρτα» Τραμπ στο Φόρουμ της Ειρήνης – Απογειωνόταν με το Air Force One όταν ξεκινούσαν οι εργασίες!

11.11.2018 18:29
«Πόρτα» Τραμπ στο Φόρουμ της Ειρήνης - Απογειωνόταν με το Air Force One όταν ξεκινούσαν οι εργασίες! - Media

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που προασπίζεται την πολιτική «Πρώτα η Αμερική» και δηλώνει υπερήφανος που είναι εθνικιστής, σνόμπαρε το Φόρουμ για την Ειρήνη που διεξήχθη την Κυριακή στο Παρίσι, στην επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One απογειώθηκε από το Παρίσι για την Ουάσιγκτον λίγο μετά την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης!

Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας απηύθυναν έκκληση για την υιοθέτηση μιας πολυμερούς προσέγγισης ώστε να προαχθεί η παγκόσμια ειρήνη.

Η καγκελάριος της Γερμανίας μίλησε στην έναρξη του φόρουμ για την ειρήνη στο Παρίσι, όπου προειδοποίησε για έναν εθνικισμό «με παρωπίδες» που κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη και αλλού.

Ούσα στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γάλλο πρόεδρο, υπογράμμισε ότι παρατηρείται μια ανησυχητική διάθεση από ορισμένους να προωθήσουν τα συμφέροντά τους και να αγνοήσουν τους δεσμούς που ενισχύουν τα θεμέλια της ειρήνης μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Οι περισσότερες από τις προκλήσεις σήμερα δεν μπορούν να επιλυθούν από μονάχα ένα έθνος, αλλά από όλα μαζί. Για αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε μια κοινή προσέγγιση» είπε η Μέρκελ.

«Εάν η απομόνωση δεν ήταν η λύση πριν από 100 χρόνια, πώς γίνεται να είναι σήμερα σε έναν τόσο αλληλένδετο κόσμο;».

Από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν διατύπωσε την ελπίδα ότι το φόρουμ μπορεί να βοηθήσει στο να αποφευχθούν οι παγίδες του παρελθόντος μέσω της προώθησης της πολυμερούς προσέγγισης. Επιθυμεί επίσης το φόρουμ αυτό να καταδείξει την ισχύ της συμφιλίωσης.

Ηγέτες όπως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονταν στο ακροατήριο την ώρα που η Μέρκελ, ο Μακρόν και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες επιδοκίμαζαν τα Ηνωμένα Έθνη και θεσμούς που επιδιώκουν την επίτευξη πολυμερών λύσεων στα παγκόσμια προβλήματα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει επανειλημμένως απευθύνει έκκληση για «συλλογική δράση» προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρίσεις όπως το περιβάλλον, η ισλαμιστική τρομοκρατία, η εξάπλωση των πυρηνικών όπλων και ο αντισημιτισμός.

«Άραγε η σημερινή ημέρα θα είναι το σύμβολο της διαρκούς ειρήνης ή οι τελευταίες στιγμές της ενότητας προτού ο κόσμος βυθιστεί σε μεγαλύτερη αταξία;» ρώτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας το κοινό.

«Επαφίεται αποκλειστικά σε εμάς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:47