search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:59
MENU CLOSE

«Με σέβεται ο Ερντογάν, με απαξιώνει ο Τσίπρας»

12.11.2018 07:27
vartholomaios_0.jpg

 

Το αποτέλεσμα της συνάντησης του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο μεταφέρει στο Στίγμα των Νέων ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος. 

Γράφει ο δημοσιογράφος: 

«Η εσπευσμένη αποστολή και η συνάντηση το Σάββατο ουδόλως κατεύνασε τον θυμό και την οργή του Παναγιότατου (χρησιμοποιώ, όπως είναι φανερό, όρους αλλά και γλώσσα προσήκοντα στην εκκλησιαστική ορολογία του θέματος) περί τη διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξιου Τσίπρα και του ποιμενεύοντος την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αδελφού και πατρός ημών, Ιερωνύμου.

-πρώτον, τον αγνοούν παντελώς Τσίπρας και Ιερώνυμος με τη συμφωνία που σύνηψαν ή πρόκειται να συνάψουν

-δεύτερον, ότι, επειδή έχει «έννομο συμφέρον» ως επικεφαλής της Εκκλησίας σε Κρήτη, Νέες Χώρες, Δωδεκάνησα, διαφωνεί και επί της ουσίας με το περιεχόμενο της συμφωνίας, καθώς δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν στην κατανομή των ποσοστών στην εταιρεία αξιοποίησης της περιουσίας που θα συγκροτηθεί».

«Δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας» φέρεται ειπών, σε έντονο ύφος δε, στον συνομιλητή του υπουργό Γαβρόγλου ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 

Και, σύμφωνα πάντα με τον Γιώργο Παπαχρήστο ο Οικουμενικός Πατριάρχης επίσης τόνισε: «Εγώ δεν δείλιασα μπροστά στις επιθέσεις ολόκληρης της Ρωσίας, του Πούτιν, θα δεχθώ αυτή τη συμφωνία εις βάρος μου; Απατάσθε.» 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:59