search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:51
MENU CLOSE

Το «μονόφρυδο» μοντέλο που η τριχοφυΐα της διχάζει τον κόσμο (Photos)

12.11.2018 09:39
Το «μονόφρυδο» μοντέλο που η τριχοφυΐα της διχάζει τον κόσμο (Photos) - Media

«Κοιτούσα τη γιαγιά μου, τη θεία μου, τον αδερφό μου, είχαν όλοι ένα… φρύδι. Δεν ήταν καν περίεργο. Αυτοί με ενέπνευσαν. Η οικογένειά μου και η κουλτούρα μου».

Έτσι περιγράφει η 21χρονη Ελληνοκύπρια Σοφία Χατζηπαντελή την αδιόρατη επιρροή πίσω από την απόφασή της να αποκτήσει το δωρικό «μονόφρυδο» που την έκανε διάσημη στο Διαδίκτυο.

 

H Σοφία, μοντέλο και φοιτήτρια μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, ονόμασε «Βερόνικα» τα ενωμένα φρύδια που στεφανώνουν κάπως άγρια το πρόσωπό της και η δημοτικότητά της στο Instagram εξακοντίστηκε.

 

«Τα φρύδια μου ενώνονται από επιλογή»

Το #UnibrowMovement, του οποίου η Χατζηπαντελή δηλώνει «founder» (ιδρύτρια), είναι μια online πρωτοβουλία αφιερωμένη στην ομορφιά του «ενός φρυδιού» και στην ελευθερία των γυναικών να αισθάνονται όμορφες με όποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους. Ακόμα και με την τριχοφυΐα τους!Η Χατζηπαντελή, που ξεκίνησε την καριέρα της στη μόδα όταν ήταν 15 ετών από τη Vogue, έχει σήμερα 240 χιλιάδες ακολούθους στο Instagram, κανάλι στο You Tube, δίνει συνεντεύξεις για το unibrow και αντιστέκεται σε κάθε σκληρή κριτική από haters, που απειλούν ακόμα και τη ζωή της: «Δεν πίστευα ποτέ ότι τα φρύδια μου θα είχαν τόση επιρροή πάνω στους ανθρώπους» δηλώνει.

Με Ελληνοκύπριο πατέρα και Βρετανίδα μητέρα, η Χατζηπαντελή μεγάλωσε στο Μέριλαντ στην Αυστραλία. Πριν καν αποκτήσει τα πυκνά φρύδια- που σήμερα είναι σήμα κατατεθέν της- δηλώνει σε συνέντευξή της στο Vice ότι ένιωθε να μην ανήκει πουθενά και δεχόταν bullying για την εμφάνιση της. Για αυτό και μέχρι σήμερα είναι πολύ ευαίσθητη σε θέματα βίας και εκφοβισμού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@gcdswear 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) στις

 

Κάποια στιγμή, αφήνοντας απεριποίητα τα φρύδια της και κάνοντας μια απερίσκεπτη κίνηση να τα βάψει από ξανθά (το φυσικό της) κατάμαυρα, έμεινε τόσο ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα που αποφάσισε να το διατηρήσει. Εξάλλου, η εικόνα ήταν οικεία, αφού όλη η οικογένειά της είχε πυκνά φρύδια. Βέβαια, το να έχεις «μονόφρυδο» σε μια εποχή που εξιδανικεύει με λαγνεία τα καλοσχηματισμένα φρύδια και το αψεγάδιαστο πρόσωπο είναι κάτι σαν ύβρις. Τουλάχιστον για τον κόσμο του Διαδικτύου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@zacapostolou

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) στις

 

Στόχος της να σπάσει τις νόρμες της μόδας και δηλώνει: «Δεν το κάνω για να δείξω στους ανθρώπους τα φρύδια μου, το κάνω περισσότερο για να δείξω στους ανθρώπους πως μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τις επιλογές τους.» Το περασμένο καλοκαίρι μίλησε στο BBC για τα πρότυπα ομορφιάς και το δικαίωμα να αισθάνεται κάποιος όμορφος.

 

«Μέσω του κινήματος αλλάζουμε τον τρόπο που όλοι έχουν στο μυαλό τους την ομορφιά. Είναι τελείως υποκειμενική και ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά το συγκεκριμένο όρο. Βάφω τα φρύδια μου μαύρα, δεν είναι το μαύρο το φυσικό τους χρώμα. Μπορεί σε άλλους να μην αρέσει αλλά σίγουρα εγώ το προτιμώ και έχω δικαίωμα να το κάνω», λέει η Σοφία στο βίντεο του BBC. «Έχω δικαίωμα να περπατώ στο δρόμο και να νιώθω αυτοπεποίθηση. Αγαπώ τον εαυτό μου», συμπληρώνει.

 

Klein mein – Η γνώμη των άλλων δεν είναι… ευαγγέλιο

Η κίνησή της να αφήσει ένα μεγάλο κατάμαυρο φρύδι που στεφανώνει το πρόσωπό της και να ασχοληθεί με το μόντελινγκ δίχασε όσους την παρακολουθούν διαδικτυακά. Μια ματιά στα σχόλια κάτω από τις συχνές αναρτήσεις της είναι αρκετή για να καταλάβουμε ότι για κάθε χρήστη που την αποκαλεί ‘κούκλα’ υπάρχει τουλάχιστον ένας που την χαρακτηρίζει άσχημη και σιχαμένη. Κάποιοι μάλιστα την αποκαλούν υποκρίτρια γιατί κάνει αποτρίχωση στο σώμα της εκτός από τα φρύδια τα οποία δεν είναι καν μαύρα από φυσικού τους!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The higher the hair the closer to hell

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) στις

 

Η Χατζηπαντελή δεν ακούει όσους της λένε ότι βγάζοντας τα φρύδια της θα είναι πιο όμορφη και θα κλείσει περισσότερες δουλειές στο χώρο της μόδας. Και πιστεύει ότι η γνώμη των άλλων δεν θα πρέπει να υπαγορεύει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ομορφιά της: «Προσωπικά πιστεύω ότι το πρόσωπό μου είναι πολύ ομορφότερο έτσι. Κάποιοι διαφωνούν, και είμαι απόλυτα coοl μ’αυτό».

 

Αρνείται να μπει σε καλούπια και μάλιστα βάφει ακόμα πιο έντονα τα φρύδια της και φοράει έντονο μακιγιάζ, μένοντας ανεπηρέαστη από τη γνώμη των άλλων. Και δείχνει βήμα-βήμα το πώς βάφεται στο YouTube:

 

Από τη Φρίντα Κάλο στο σόου της Victoria’s Secret

Απαντώντας στα δεκάδες σχόλια που τη συσχετίζουν (λόγω φρυδιών) με τη Φρίντα Κάλο, το μοντέλο έκανε μια φωτογράφηση και ντύθηκε όπως η μεγάλη Μεξικανή ζωγράφος, για το Instagram. «Πάντα την αγαπούσα και θεωρούσα πως ήταν τόσο όμορφη -θυμάμαι πως είχα κάνει ένα πρότζεκτ για την πλάτη της στο δημοτικό, πριν να έχω καν αυτά τα φρύδια.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@gcdswear beauty campaign

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) στις

 

Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στο σόου της Victoria’s Secret, όπου φωτογραφήθηκε chic to chic με την Κρις Τζένερ, με την Μπέλα Χαντίντ και πιθανώς κρυφά ευχήθηκε να ανέβει κάποτε στην πασαρέλα της VS.

 

Πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03