search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» για κενά πυροπροστασίας στον κανονισμό για τα υψηλά κτήρια

12.11.2018 14:06
Μπαράζ πυρκαγιών σε όλη τη χώρα - Ποια μέτωπα μαίνονται - Media

 

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την πυροπροστασία ψηλών κτιρίων ζητά το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛΙΠΥΚΑ) σε συνέχεια του νέου Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων που θεσπίστηκε με το Π.Δ. 41/2018.

Με αφορμή την ανακοίνωση της Κυβερνητικής Υπηρεσίας Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την οποία τα εύφλεκτα υλικά θα απαγορευτούν από τις προσόψεις «όλων των νέων πολυκατοικιών, επίσημων αναγνωρισμένων γηροκομείων και φοιτητικών καταλυμάτων άνω των 18 μέτρων, το Ινστιτούτο σημειώνει ότι ο νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων στην Ελλάδα προβλέπει και αυτός πρόσθετα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας για τα ψηλά κτίρια, αλλά για ύψος πάνω από 23 μέτρα (αντί για τα 18 μέτρα του κανονισμού της Βρετανίας).

Σε αυτά τα κτίρια ο ελληνικός κανονισμός ορίζει ως ελάχιστη απαίτηση για την εξωτερική επένδυση τη χρήση μη αναφλέξιμων υλικών, με συγκεκριμένες προδιαγραφές αντίδρασης στη φωτιά. Ζητά τέλος την αναθεώρηση του ύψους των θεωρούμενων «ψηλών κτιρίων» σε 20 μέτρα, από τα 23 μέτρα που ισχύουν σήμερα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34