search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:12
MENU CLOSE

Λαέρτης Βασιλείου: Καλώς ενήργησαν οι ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας

12.11.2018 14:22
Λαέρτης Βασιλείου: Καλώς ενήργησαν οι ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας - Media

 

Σε υπεράσπιση της στάσης της Αλβανίας στο ζήτημα του Κωνσταντίνου Κατσίφα προχώρησε ο γνωστός ελληνοαλβανός σκηνοθέτης και ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου, μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση.

Ο Λαέρτης Βασιλείου που είχε στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή όταν παρουσίασε το έργο «Corpus Christi», ο πατέρας του οποίου είναι Αλβανός και η μητέρα του Ελληνίδα, υποστήριξε ότι στην κηδεία του Κατσίφα «αυτοί που ήρθαν ήθελαν να προκαλέσουν δικούς μας αστυνομικούς για να χυθεί κι άλλο αίμα».

 

Στην ίδια εκπομπή ο σκηνοθέτης υποστήριξε όσοι πήγαν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα πήγαν για να προκαλέσουν, υπογραμμίζοντας ότι αν και ήταν «σοβινιστές και φασίστες δεν εκπροσωπούν τον Ελληνικό λαό», και  προσθέτοντας ότι «το ερώτημα είναι τι ρόλο θα συνεχίσει να παίζει η μειονότητα από εδώ και πέρα κι αν θα βγει κανείς από την μειονότητα να καταδικάσει τη πράξη του Κωνσταντίνου». Ο Λαέρτης Βασιλείου αναφερόμενος στην κηδεία Κατσίφα υποστήριξε ότι «σήμερα (σ.σ.την ημέρα της κηδείας Κατσίφα) το Αλβανικό κράτος είναι νικητής. Κέρδισε απέναντι στη προβοκάτσια» και, μάλιστα έδωσε τα εύσημα στις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας που «ενήργησαν γρήγορα και δεν είχαμε άλλα θύματα».

Επίσης, ο σκηνοθέτης υπερασπίστηκε τη στάση 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν στο Star Channel κατηγορώντας το για διαστρέβλωση της ιστορίας και ότι προσέδωσε εθνικιστική διάσταση στη δολοφονία Κατσίφα, εξέφρασε την άποψή του για το πως πρέπει να κινηθεί η Αλβανία, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει οι 2 χώρες να συζητήσουν τα ιστορικά γεγονότα που διδάσκονται στα βιβλία, για να αλλάξουν οι διαστρεβλώσεις, όπως ακριβώς έκανε η Τουρκία που ανάγκασε την Ελλάδα να αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας που αναφέρονταν στην Μικρά Ασία και όλα τα εδάφη από τη Σμύρνη μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Πρέπει να ξαναγραφτεί η ιστορία, πρέπει να παραδεχθούν το ρόλο των Αρβανιτών στην Ελληνική Επανάσταση γιατί διαφορετικά θα έχουμε εκμετάλλευση από εθνικιστικούς κύκλους και θα συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν στους Βουλιαράτες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:10