search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:08
MENU CLOSE

«Παίρνει μπροστά» η συνταγματική αναθεώρηση

12.11.2018 15:08
Στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής - Media
 
Παίρνει μπροστά η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης καθώς την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου θα συγκληθεί για πρώτη φορά η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.
 
Ήδη τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουν αποστείλει στο προεδρείο της Βουλής τον κατάλογο με τους βουλευτές που θα συμμετάσχουν στην 46μελή επιτροπή.
 
Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται από 23 μέλη, η Νέα Δημοκρατία από 12, η Δημοκρατική Συμπαράταξη από 3, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή από δύο, ενώ από ένα μέλος θα εκπροσωπούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι και ανεξάρτητοι βουλευτές.
 
Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος και θα ληφθεί απόφαση για την προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου της.
 
Μέλη της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος ανά κόμμα θα είναι:
 
ΣΥΡΙΖΑ
Αθανασία Αναγνωστοπούλου, Ιωάννης Γκιόλας, Κωνσταντίνος Δουζίνας, Θοδωρής Δρίτσας, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σπύρος Λάππας, Αριστείδης Μπαλτάς, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Νίκος Ξυδάκης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαηλιού, Γιώργος Παπαφιλίππου, Νίκος Παρασκευόπουλος, Αντώνης Συρίγος, Θεοδώρα Τζάκρη, Χαρίλαος Τζαμακλής, Βασίλης Τσίρκας, Γιάννης Τσιρώνης, Γιώργος Τσόγκας και Τασία Χριστοδουλοπούλου.
 
Νέα Δημοκρατία
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Νίκη Κεραμέως, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τασούλας, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Τσιάρας και Κώστας Χατζηδάκης.
 
ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)
Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
 
Χρυσή Αυγή
Ευάγγελος Καρακώστας και Χρήστος Παππάς.
 
ΚΚΕ
Γιάννης Γκιόκας και Γιάννης Δελής.
 
ΑΝ.ΕΛΛ.
Κώστας Κατσίκης.
 
Το Ποτάμι
Γιώργος Μαυρωτάς.
 
Ένωση Κεντρώων
Μάριος Γεωργιάδης.
 
Ανεξάρτητος
Χάρης Θεοχάρης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:07