search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:25
MENU CLOSE

Ανατριχιαστικό: Ομαδική φωτογραφία μαθητών στις ΗΠΑ να κάνουν γελαστοί τον ναζιστικό χαιρετισμό!

12.11.2018 18:45
Ανατριχιαστικό: Ομαδική φωτογραφία μαθητών στις ΗΠΑ να κάνουν γελαστοί τον ναζιστικό χαιρετισμό! - Media

 

Θυμίζει τις πιο «μαύρες» σελίδες της ιστορίας του 20ου αιώνα. Ο λόγος για μια ομάδα μαθητών από το Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ, να απευθύνουν γελαστοί τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Σύμφωνα με τον Independent, η φωτογραφία αναρτήθηκε στο twitter από έναν λογαριασμό με όνομα χρήστη «Καλωσήρθατε στο Μπαραμπού» και την περιγραφή «κάναμε ακόμα και το μαύρο παιδί να τον κάνει (τον ναζιστικό χαιρετισμό)».

Στην φωτογραφία απεικονίζονται περισσότεροι από 50 νεαροί, ντυμένοι με κουστούμια, ευδιάθετοι και χαμογελαστοί μπροστά από το δικαστήριο του Μπαραμπού, μιας μικρής επαρχιακής πόλης 10.000 περίπου κατοίκων. Οι περισσότεροι χαιρετούν ναζιστικά. Οι περισσότεροι -αλλά όχι όλοι- είναι λευκοί, ενώ μόνο ένας μαθητής δεν χαιρετά ναζιστικά ούτε χαμογελά.

«Η φωτογραφία δεν αντανακλά τις εκπαιδευτικές αξίες και τα πιστεύω του σχολείου στο οποίο ανήκουν οι μαθητές», ανέφερε υπεύθυνη της τοπικής κοινότητας, προσθέτοντας ότι η υπόθεση ερευνάται.

Σύμφωνα με απόφοιτο του σχολείο που μίλησε στον Independent, η φωτογραφία ελήφθη τον περασμένο Μάιο και απαθανατίζει εφήβους μεταξύ 16 και 17 ετών. «Ξεκάθαρα, δεν είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια προβληματική, προσβλητική συμπεριφορά δεν τιμωρήθηκε», ανέφερε.

Με ανάρτηση στο Facebook το τοπικό αστυνομικό τμήμα ανέφερε ότι είναι ενήμερο για την υπόθεση και την διερευνά. Το δημοσίευμα του Independent αναφέρει ότι δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει επικοινωνία με τη διοίκηση του σχολείου για κάποιο σχόλιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:25