search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:20
MENU CLOSE

Ειδικοί Φρουροί: Αν η αστυνομία μείνει στην αυτοπροστασία της καλύτερα να καταργηθεί

13.11.2018 08:08
Ειδικοί Φρουροί: Αν η αστυνομία μείνει στην αυτοπροστασία της καλύτερα να καταργηθεί - Media

 

«Η αστυνομία είναι για προλαμβάνει το έγκλημα. Αν περιοριστεί στην αυτοπροστασία καλύτερα να καταργηθεί η έννοια της αστυνομίας» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας. 

Ανέφερε πως είναι καθημερινές πλέον οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

«Η αστυνομία είναι αμυνομένη, έχει μουδιασμένη συμπεριφορά απέναντι σε συλλογικότητες που μελοποιούν την ίδια και την πολιτεία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούμας.

Μαυροειδάκος: H Αστυνομία πρέπει να απογαλακτιστεί από την πολιτική ηγεσία

«Πρέπει η Αστυνομία να απογαλακτιστεί από την πολιτική ηγεσία» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος με αφορμή την επίθεση αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς στο Εφετείο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 υπογράμμισε πως την ώρα που οι αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί ως μάρτυρες υπόθεσης, ζήτησαν την παρέμβαση των ανωτέρων τους, ο αξιωματικός τους μιλούσε στο κινητό, κάτι που υποδεικνύει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Στ.Μαυροειδάκου ότι, οι ένστολοι «προσπαθούν να μην παίρνουν ευθύνες».

«Είπε ότι δεν κάνουμε καμία σύλληψη, για να εκτονωθεί η κατάσταση», σημείωσε σχετικά. Σε κάθε περίπτωση, όπως ο ίδιος είπε, «θα διαταχθεί ΕΔΕ για το σε ποιον μίλαγε στο τηλέφωνο».

Ωστόσο, ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει εντολή από την πολιτική ηγεσία «μην κάνετε συλλήψεις, δεν υπάρχει», όταν «όμως βλέπετε αστυνομικούς να κάνουν τον ταξιτζή στον Ρουβίκωνα, όταν ο αστυνομικός βλέπει ανοχή, φοβάται να ενεργήσει».«Πρέπει η Αστυνομία να απογαλακτιστεί από την πολιτική ηγεσία», κατέληξε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:18