search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:13
MENU CLOSE

Στην ουρά οι μνηστήρες για την… ΕΡΤ

13.11.2018 11:18
Την άρση του εμπάργκο στην ΕΡΤ ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία - Media

 

Μέχρι και την Πέμπτη θα γνωρίζουμε ποιος θα καθίσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. 

Πολλά είναι τα ονόματα που ακούστηκαν αλλά και γράφτηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με τον νομικό Γιάννη Δρόσο να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει. Μεταξύ των υποψηφιοτήτων είναι και εκείνη του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος γνωρίζει τα της ΕΡΤ από την προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ και στα μουσικά σύνολα του οργανισμού. 

Ο Γιάννης Δρόσος, καθηγητής Νομικής του ΕΚΠΑ χαίρει εκτίμησης και εμπιστοσύνης στο Υπουργείο ψηφιακής Πολιτικής. Άλωστε, η ηγεσία του υπουργείου από καιρού ζητά τη γνώμη και τις συμβουλές του, ειδικά σε θέματα του ραδιοτηλεοπτικού τομέα. 

Στο μεταξύ ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζανετάκος με δήλωση του διασκέδασε τις «έγκυρες» πληροφορίες ότι θα ήταν μεταξύ των υποψηφίων, αποσαφηνίζοντας ρητώς ότι ουδέποτε εκδήλωσε ενδιαφέρον. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» κυβερνητικά χείλη εξάλλου, έκαναν λόγο για «κόκκινη γραμμή» στην περίπτωση του Τάσου Μπιρσίμ, ενώ η εκδοχή του δημοσιογράφου – διευθυντή της εφημερίδας «Το Βήμα», Αντώνη Καρακούση, που δεν επιβεβαιωνόταν, ούτε όμως διαψευδόταν έδινε την αίσθηση – μέσα το Σαββατοκύριακο – ότι επίχε αρκετά από το σκεπτικό για να χαρακτηριστικά που θέλουν στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ να έχει επιτελική ρυθμιστική θέση της ΕΡΤ. 

Από τα ονόματα που κυκλοφόρησαν ήταν και εκείνο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Παναγιώτου που είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, όπως και του επίσης δημοσιογράφου Πάνου Κολιοπάνου. Μεταξύ των υποψηφιοτήτων, γενικώς, διότι εκτός από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου που πρέπει να καλυφθούν είναι και δύο μελών του ΔΣ της εταιρείας. Ονόματα που ακούγονται είναι αυτό της Ελένης Σπανοπούλου και του δημοσιογράφου Λευτέρη Αρβανίτη από τη Θεσσαλονίκη. Καθώς επίσης των δημοσιογράφων Παναγιώτη Νεστορίδη (Αντιπρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ), Τάκη Ψαρίδη, του Γιώργου Μαθιού (πρώην ΔΣ digea), του σκηνοθέτη Σπύρου Ταραβήρα και του Αλέξανδρου Λαχανά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:12