search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:26
MENU CLOSE

«Έξω οι Ναζί από την Καλλιθέα»: Οι καθηγητές της περιοχής καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση

13.11.2018 13:33
«Έξω οι Ναζί από την Καλλιθέα»: Οι καθηγητές της περιοχής καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση - Media

 

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα καλεί η ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης-Μοσχάτου.

Οι καθηγητές της περιοχής καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επανεμφάνιση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην περιοχή, ξεκαθαρίζοντας ότι «η ιστορία είναι αμείλικτη: ο εθνικισμός και ο φασισμός στο τέλος του δρόμου ‘’έχουν ραντεβού’’ με τον πόλεμο και τις ανθρώπινες τραγωδίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα:

Όλοι/ες στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα, την Τρίτη 13 Νοέμβρη στις 18:30 στην πλατεία Κύπρου

Η Χρυσή Αυγή το Σάββατο 10 Νοέμβρη επιστράτευσε «επίλεκτους» των ταγμάτων εφόδου από όλη την Αττική για να κάνει επίδειξη δύναμης στην Καλλιθέα, μια περιοχή που έχει δώσει σκληρούς και νικηφόρους αντιφασιστικούς αγώνες από το 2011, με τη σφραγίδα της ΕΛΜΕ. Είναι ολοφάνερο πως προσπαθεί να κερδίσει ζωτικό χώρο στην Καλλιθέα, πάνω στο έδαφος που καλλιεργεί ο περιρρέων εθνικισμός και η μεθοδευμένη πολεμοκαπηλείατων συστημικών ΜΜΕ και των πολιτικών τους προστατών, με αφορμή το θέμα της Μακεδονίας και την υπόθεση Κατσίφα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ίδια στιγμή μεθοδεύεται η επίσημη κάθοδος της νεοναζιστικής παράταξης με όλο το φασιστικό εσμό της περιοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Καλλιθέα.

Η εμφάνιση των Νεοναζί στους δρόμους και στις γειτονιές μας το περασμένο Σάββατο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από τραμπούκικες πρακτικές της οργάνωσης, που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή (επιθέσεις σε αντιφασίστες, εμετικά φέιγ βολάν, απόπειρες καπηλείας των εθνικών επετείων στις παρελάσεις).

Συναδέλφισσες-οι,

Ο εφησυχασμός και η αδράνεια τρέφουν το τέρας του φασισμού και μάλιστα σε μια κρίσιμη ιστορικά περίοδο, όπου στην Ευρώπη και τον πλανήτη αναδύεται με πολλαπλά πρόσωπα η νεοφασιστική απειλή. Και η ιστορία είναι αμείλικτη: ο εθνικισμός και ο φασισμός στο τέλος του δρόμου «έχουν ραντεβού» με τον πόλεμο και τις ανθρώπινες τραγωδίες.

Ο φασισμός παλεύεται στο δημόσιο χώρο, στους δρόμους, στις πλατείες, στα σχολειά μας. Δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται, να δηλητηριάσουν τις γειτονιές μας. Ελάτε να δώσουμε μαζί τον αγώνα για τη ζωή, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών και των μαθητών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:25