search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:48
MENU CLOSE

Βρίζει τους δημοσιογράφους το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων»: Είναι «ανελέητα τσακάλια και πόρνες»

13.11.2018 13:37
Βρίζει τους δημοσιογράφους το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων»: Είναι «ανελέητα τσακάλια και πόρνες»  - Media

 

«Ανελέητα τσακάλια» και «πόρνες» χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων».

Τα διόλου κολακευτικά λόγια σε βάρος των δημοσιογράφων έχουν προκαλέσει την οργή των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο Λουίντζι Ντι Μάιο, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, ξεσπάθωσε κατά των Ιταλών δημοσιογράφων χαρακτηρίζοντάς τους «ανελέητα τσακάλια» προσθέτοντας πως είναι «η πραγματική πανούκλα αυτής της χώρας».

Ανακοίνωσε παράλληλα την πρόθεσή του να εκπονήσει νέο νόμο για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων των εκδοτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, βουλευτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων ο οποίος αποκάλεσε τους δημοσιογράφους «πόρνες». Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) μαζί με την Ιταλική Ένωση Federazione Nazionale della Stampa Italiana (FNSI), διοργανώνουν διαμαρτυρία σήμερα, με το hashtag #GiùLeManiDallInformazione (Κάτω τα χέρια από την Ενημέρωση).

Τα συνδικάτα των δημοσιογράφων, FNSI και Usigrai, διοργανώνουν για σήμερα διαμαρτυρία σε ιταλικές πόλεις καθώς και στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο.

«Η ελευθερία του Τύπου είναι υπό επίθεση», δήλωσε ο Βιτόριο ντι Τραπάνι , πρόεδρος της Usigrai.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» (M5S) έχει βάλει στο… μάτι κυρίως την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», την οποία συχνά κατηγορεί για «ψεύτικες ειδήσεις», μια φράση δημοφιλή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντι Μάιο καταφέρεται εναντίον του Τύπου, αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο απείλησε τις εφημερίδες ότι «μολύνουν τη συζήτηση», και τόνισε μάλιστα ότι μπορεί να αποσύρει από αυτές τις διαφημίσεις εταιρειών του δημοσίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15