search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:35
MENU CLOSE

O πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ στο «Π»: Το κράτος δεν ελέγχει τα πτυχία των αισθητικών

13.11.2018 14:26
O πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ στο «Π»: Το κράτος δεν ελέγχει τα πτυχία των αισθητικών - Media

 

Την αντίδραση και του προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανίας & Αντιπροσώπων Καλλυντικών (ΠΣΒΑΚ), Θεόδωρου Δ. Γιαρμενίτη, προκάλεσε το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο «Ποντίκι», στις 25 Οκτωβρίου 2018, το οποίο αναφέρεται σε απάτες από ινστιτούτα αισθητικής, κλινικές και γενικότερα την βιομηχανία της ομορφιάς.

Ο πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ έδωσε απαντήσεις στο pontiki.gr για το τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές προκειμένου να προστατευτούν:

Πώς σχολιάζετε το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο «Ποντίκι» για τη βιομηχανία της ομορφιάς;

Το άρθρο σας στην εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ της 25ης Οκτωβρίου 2018 ήταν πολύ επιτυχημένο ως προς τα σχόλια για τις Υπηρεσίες της Ομορφιάς για την δημόσια υγεία.

Τι έχετε να προτείνετε στους καταναλωτές προκειμένου να προστατευτούν;

Το κράτος μας, όπως και σε άλλα επαγγέλματα, δεν ελέγχει -ως οφείλει- τα πτυχία των αισθητικών γιατί ως γνωρίζουμε η Αισθητική ανήκει στην πρωτοβάθμια υγεία και εξασκείται από Αισθητικούς των ΤΕΙ και η άδεια λειτουργίας των κέντρων είναι βάσει του Πτυχίου ΤΕΙ.

Ο Έλληνας καταναλωτής είναι δυστυχώς απροστάτευτος και λόγω του ότι είναι και ανημέρωτος.

Οι γιατροί (δερματολόγοι και πλαστικοί) προσφέρουν και υπηρεσίες αισθητικής, όχι παρανόμως, ως επιστήμονες. Όπως τα εμβόλια πρέπει να τα κάνουν γιατροί για τον ίδιο λόγο οι γιατροί πρέπει να κάνουν Botox και μόνον ιατρικές πράξεις και οι πλαστικοί επεμβατικές χειρουργικές πράξεις και οι Αισθητικοί/Κοσμετολόγοι μόνο αισθητικές πράξεις.

Συμπέρασμα η κάθε ειδικότητα να είναι στα όρια του επαγγέλματος.

Οι αισθητικοί να κάνουν περιποιήσεις στο πρόσωπο και σώμα, δηλαδή καθαρισμούς, αποτριχώσεις και πράξεις με επώνυμα καλλυντικά προϊόντα και αδυνάτισμα με μαλάξεις και επώνυμα αδυνατιστικά καλλυντικά προϊόντα.

Στο σημείο αυτό αναφέρομαι στο ότι η Όμορφη Βιομηχανία έχει εξελιχθεί. Τα καλλυντικά είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Οι Νομοθεσίες περί Καλλυντικών στην Ευρώπη είναι αυστηρές και προστατεύουν τον άνθρωπο.

Τι έχετε να πείτε για τους ανειδίκευτους εργαζόμενους σε ινστιτούτα και κλινικές ομορφιάς;

Η μεγάλη Βιομηχανία των Καλλυντικών του 1 δις € στην χώρα μας και 77 δις € στην Ευρώπη, σας διαμηνύει ότι πρέπει να απευθύνεστε στους πτυχιούχους Αισθητικούς και Κοσμητολόγους ΤΕΙ, που είναι οι μόνοι που γνωρίζουν το καλλυντικό και το εφαρμόζουν μέσω της επιστήμης τους (4 χρόνια σπουδών) και οι καταναλωτές πρέπει ν’ απευθύνονται στα ειδικά Ινστιτούτα επωνύμων Διπλωματούχων Αισθητικών.

Επιγραμματικά θέλω να τονίσω ότι οι συνεδρίες συμπορεύονται με την εφαρμογή των καλλυντικών από αρμοδίους.

Η Ευρωπαϊκή αγορά Καλλυντικών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Αποτελούμε πραγματικά ναυαρχίδα της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας και υφίσταται ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ των καλλυντικών και του well being.

Στα Κέντρα Αισθητικής υπάρχουν οι ειδικές εταιρείες καλλυντικών που κυκλοφορούν μόνον σ’ αυτούς τους χώρους. Είναι τα λεγόμενα professional προϊόντα.

Το site του ΠΣΒΑΚ είναι www.psvak.gr

Το site του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας είναι www.sepae.gr

Ο πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ, Θεοδ. Δ. Γιαρμενίτης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:34