search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:40
MENU CLOSE

Αντιφασιστική διαδήλωση στην Καλλιθέα – «Έξω οι Ναζί από τη γειτονιά»

13.11.2018 16:59
Καλλιθέα: Καταγγελία για χουντικά «τρικάκια» και προκλητικές εξορμήσεις φασιστών - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αντιφασιστική διαδήλωση στην Καλλιθέα, ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο. Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου, η τοπική ΕΛΜΕ, οι Εργατικές Λέσχες Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης και άλλες αντιρατσιστικές συλλογικότητες και κινήσεις της περιοχής καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση – απάντηση στην τραμπούκικη εμφάνιση Τάγματος Εφόδου της Χρυσής Αυγής το μεσημέρι του Σαββάτου στη γειτονιά.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αντιφασιστικός Συντονισμός ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Μέλη της από ολόκληρη την Αττική αναγκάστηκε να επιστρατεύσει η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή για να εμφανιστεί στην αντιφασιστική γειτονιά της Καλλιθέας. Μετά από μία προκλητική, τραμπούκικη εμφάνιση στον σταθμό Μοναστηράκι, στο κέντρο της Αθήνας, ανενόχλητοι από την αστυνομία οι νεοναζί εμφανίστηκαν στον σταθμό της Καλλιθέας, βρομίζοντας τους δρόμους της γειτονιάς μας με την παρουσία τους.

Πρόσχημα για την εμφάνισή τους, ο θάνατος του εθνικιστή Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία, ένα περιστατικό που γιγαντώθηκε από τα ΜΜΕ, τα οποία επιδόθηκαν σε έναν άνευ προηγουμένου μαραθώνιο fake news, μετατρέποντας τον ένοπλο ακροδεξιό μέλος της ΜΑΒΗ σε ήρωα. Στην πράξη, η υπόθεση Κατσίφα ήταν μόνο η αφορμή για να εμφανιστούν στη γειτονιά μας, κάτι που αποτελεί διακαή στόχο της νεοναζιστικής γκρούπας. Και επειδή ακριβώς έχουν φάει τα μούτρα τους τόσες και τόσες φορές, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την γελοία παρουσία τους την 28η Οκτωβρίου, όπου απομονώθηκαν τόσο από τους αντιφασίστες όσο και από τους Καλλιθεάτες και τις Καλλιθεάτισσες που βρίσκονταν στην πλατεία Κύπρου, με αποτέλεσμα να φυγαδευτούν από την αστυνομία, το πήραν απόφαση ότι μόνο με παναττική κινητοποίηση θα καταφέρουν να πατήσουν στη γειτονιά μας.

Τους απαντάμε: Το αντιφασιστικό κίνημα θα πει την τελευταία λέξη. Φασίστες στην Καλλιθέα δεν θα ριζώσουν, πάει και τελείωσε.”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:39