22/02/2020 10:40:57

340.000 ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας στην Ικαρία

340.000 ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας στην Ικαρία   - Media

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Εργασίες βελτίωσης επιπέδου οδικής ασφάλειας επαρχιακού δικτύου Ικαρίας», συνολικού προϋπολογισμού 340.992,42 ευρώ.

Στα πλαίσια του έργου θα υλοποιηθούν βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις σε προκαθορισμένες περιοχές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ικαρίας.

Προτεραιότητα δίνεται στα τμήματα του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν υψηλή συχνότητα ατυχημάτων. Συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούν σε:Εργασίες φυτοκοπής - κλαδοκοπής. Επίστρωση ισοπεδωτικής και αντιολισθηρής στρώσης. Καθαρισμό ερείσματος. Τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης. Γραμμική Οριοσήμανση και τοπθέτηση Οριοδεικτών. Αποξηλώσεις – καθαιρέσεις – μεταφορές.Τοποθέτηση Στηθαίων Ασφαλείας.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 8 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» του ΕΣΠΑ και υλοποιείται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης Χριστιάννα Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Με το έργο αυτό αξιοποιούμε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να βελτιώσουμε την ασφάλεια στο υφιστάμενο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ικαρίας. Παράλληλα, με τα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αντιμετωπίζονται περαιτέρω ανάγκες που υπάρχουν, ενώ σταθερά προχωρούν οι παραγραμματισμένες διαδικασίες εκπόνησης μελετών σημαντικών οδικών έργων για το νησί της Ικαρίας».

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.