search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:25
MENU CLOSE

Bloomberg: Έτοιμο το Βερολίνο να στηρίξει τον Τσίπρα για τις συντάξεις

13.11.2018 17:27
Bloomberg: Έτοιμο το Βερολίνο να στηρίξει τον Τσίπρα για τις συντάξεις - Media

 

Το Βερολίνο φέρεται να είναι έτοιμο να ανάψει το πράσινο φως, ώστε να μην εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων, υποστηρίζοντας τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνουν πηγές προσκείμενες στη γερμανική κυβέρνηση, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg, με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της, ακόμη και χωρίς την περικοπή των συντάξεων, η κυβέρνηση Μέρκελ εμφανίζεται διατεθειμένη να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα για την αναβολή του μέτρου, εφόσον «βγουν» τα νούμερα μετά την έγκριση από την Κομισιόν.

Παράλληλα, το πρακτορείο υπενθυμίζεται τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος την Δευτέρα δήλωσε πως η ελληνική κυβένρηση κινείται«πολύ λογικά και σοφά», αναφερόμενος στην τακτική που ακολουθεί η ελληνική πλευρά στη διεκδίκηση της μη-εφαρμογής του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, βασιζόμενη στην επίτευξη μεγαλύτερου πλεονάσματος από ό,τι προβλεπόταν.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στο EWG της Πέμπτης, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ακόμη μπροστά του πολλά εμπόδια, που πρέπει να ξεπεράσει. Ευρωζώνη και ΔΝΤ έχουν προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση να μην ακυρώσει τις μεταρρυθμίσεις του τρίτου προγράμματος, καθώς θα έστελνε λάθος σήμα στις αγορές, το οποίο θα οδηγούσε σε αύξηση του κόστους δανεισμού.

Πηγή: Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:24