30/03/2020 10:18:11

Πάνω από 6 τόνους ηρωίνης που προορίζονταν για την Ευρώπη εντόπισε το Ιράν

Πάνω από 6 τόνους ηρωίνης που προορίζονταν για την Ευρώπη εντόπισε το Ιράν - Media

 

Περισσότερους από 6,3 τόνους ηρωίνης που προορίζονταν για την Ευρώπη κατάσχεσε το Ιράν, ενώ παράλληλα οι Αρχές εξάρθρωσαν πέντε διεθνείς σπείρες διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες βρίσκονται και Ευρωπαίοι, όπως μετάδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο IRNA. Η εθνικότητά τους δεν έχει διευκρινιστεί.

Το λαθρεμπόριο ναρκωτικών συνιστά μεγάλη πρόκληση για την Ισλαμική Δημοκρατία, καθώς συνορεύει με το Αφγανιστάν, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός οπίου στον κόσμο, και με το Πακιστάν, που χρησιμοποιείται πως κόμβος για την προώθηση φορτίων.

Το Ιράν διαθέτει μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις για την αντιμετώπιση των διακινητών. Το 2012 του αναλογούσαν τα δύο τρίτα των παγκόσμιων κατασχέσεων οπίου και το ένα τέταρτο των κατασχέσεων ηρωίνης και μορφίνης, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Παρά ταύτα η περσινή χώρα έχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα με εξαρτημένους χρήστες. Ο υπαρχηγός της Αστυνομίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως υπάρχουν περίπου 2,8 εκατομμύρια χρήστες στην χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πηγή: Skai

* Φωτό αρχείου 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.