search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:40
MENU CLOSE

Βουλή: Σύγκρουση κορυφής για την Αναθεώρηση – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών (Live)

14.11.2018 06:21
Βουλή: Σύγκρουση κορυφής για την Αναθεώρηση - Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών (Live) - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «μονομαχία» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ήδη ο κ. Τσίπρας «πέταξε το γάντι» στην αντιπολίτευση καλώντας την να υπερψηφίσει την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση

«Λιβάνισμα» στον δικτάτορα Παπαδόπουλο

Την αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προκάλεσε η αποθέωση στο δικτάτορα Παπαδόπουλο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια. «Πρόκειται για απύθμενο θράσος τις ημέρες μάλιστα που ο λαός, ιδίως η νεολαία, γιορτάζει την εξέγερση του Νοέμβρη, από το βήμα της Βουλής η Χρυσή Αυγή να αποθεώνει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο», ήταν η οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευάγγελου Καρακώστα.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής, κατά τη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, είπε πως «ο μοναδικός μέχρι σήμερα εκλεγμένος απευθείας από το λαό, μέσω δημοψηφίσματος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος».

«Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος δεν εξελέγη με διαδικασίες δημοκρατικές Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσα στη χούντα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ήταν απολύτως παράνομες όλες οι πράξεις της 7ετίας για να μην αναφερθώ και στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν σε εκείνο το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, μετά το δήθεν βασιλικό πραξικόπημα», παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Πρόκειται για απύθμενο θράσος τις ημέρες μάλιστα που ο λαός, ιδίως η νεολαία, γιορτάζει την εξέγερση του Νοέμβρη, από το βήμα της Βουλής η Χρυσή Αυγή να αποθεώνει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο».

Ο βουλευτής Ε. Καρακώστας αναφέρθηκε και στην παρουσία του προέδρου της Βουλής, πριν από λίγες ημέρες, στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τον κατηγόρησε ότι με την παρουσία του αυτή, η κυβέρνηση επιχειρεί πολιτική παρέμβαση στη δίκη. «Ο πρόεδρος της Βουλής και κάτι παρατρεχάμενοι του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευαν ομολόγησαν την ωμή πολιτική παρέμβαση στην ανεξάρτητη κατά τα άλλα δικαστική εξουσία», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Η δημοσιότητα της δίκης είναι εγγύηση και εχέγγυο για τη σωστή διεξαγωγή της στη βάση του δικαιϊκού μας συστήματος και ως εκ τούτου η παρουσία μας στη δίκη είναι ένα σήμα για την ανάγκη δημοσιότητας, επιτάχυνσης και απόδοσης δικαιοσύνης», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι η παρουσία στη δίκη ήταν και η ανταπόκριση στο αίτημα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τα εθνικά κράτη να εντείνουν τον αγώνα τους απέναντι στα φαινόμενα ρατσιστικής, ξενοφοβικής και φιλοφασιστικής βίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:40