27/06/2019 14:29:54

Αβραμόπουλος για προσφυγικό: Έμπρακτη και συνεχής η στήριξη στην Ελλάδα

Αβραμόπουλος: Μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου της ΕΕ για να περιοριστεί η παράτυπη μετανάστευση - Media
 
«H στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα και όλα τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν μεταναστευτικές πιέσεις είναι και θα συνεχίσει να είναι έμπρακτη και διαρκής», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος με αφορμή την έκτακτη χορήγηση από την Επιτροπή στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης 43,7 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη της Ελλάδας στο μεταναστευτικό.
 
«Η ενίσχυση χορηγείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) με σκοπό την παροχή αξιοπρεπών καταλυμάτων και βασικών υπηρεσιών βοήθειας και προστασίας στους πλέον ευάλωτους μετανάστες στην Ελλάδα, ιδιαίτερα ενόψει των χειμερινών μηνών και της ανάγκης αποσυμφόρησης των υποδομών στα ελληνικά νησιά», πρόσθεσε ο Έλληνας Επίτροπος.
 
«Η έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 43,7 εκατ. ευρώ προορίζεται για την άμεση δημιουργία καταλυμάτων έκτακτης ανάγκης σε προσωρινές εγκαταστάσεις υποδοχής για έως και 6.000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα». Στη δήλωση υπενθυμίζεται ότι «η σημερινή χρηματοδότηση προστίθεται στο ποσό του 1,6 δισ. ευρώ που έχει διατεθεί από το 2015 στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.