search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:41
MENU CLOSE

Το ΔΝΤ προειδοποιεί: «Χαράτσι» 6.000 λιρών σε κάθε νοικοκυριό αν δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit

14.11.2018 17:00
«Καμπανάκι» ΔΝΤ: Επιβραδύνεται η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας - Media
 
Αν η Βρετανία προχωρήσει σε έξοδο από την Ε.Ε., χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία με την Ένωση, τότε τα νοικοκυριά της χώρας θα επιβαρυνθούν με το ποσό των 6.000 λιρών έκαστο προειδοποιεί το ΔΝΤ.
 
Το Ταμείο εκτιμά ότι αν τελεικά υπάξει το λεγόμενο «hard Brexit» το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί ακόμα και ως 7,8%, καθώς η Βρετανία θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
 
Μάλιστα, η «αισιόδοξη» πρόβλεψη του ΔΝΤ μιλά για απώλειες ως 4% στο βρετανικό ΑΕΠ στην περίπτωση μιας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου όπως αυτή με τον Καναδά.
 
Το Ταμείο πάντως σημειώνει ότι οι προβλέψεις αυτές γίνονται σε σύγκριση με την ανάπτυξη της Βρετανίας αν παρέμενει στην Ε.Ε. και με βάση τα σημερινά δεδομένα.
 
Μάλιστα, το ΔΝΤ τονίζει ότι οι προβλέψεις αυτές δεν σημαίνουν ότι η Βρετανία μακροπρόθεσμα θα είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ όσο σήμερα.
 
Επίσης, δεν έκανε πρόβλεψη για το αν θα υπάρξει άμεσα ύφεση στην οικονομία στην περίπτωση ενός «hard Brexit», ενώ εκτίμησε ότι οι τομείς της οικονομίας που θα πληγούν άμεσα είναι ο χρηματοπιστωτικός και η χημική βιομηχανία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:41