search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:17
MENU CLOSE

Διπλό δικαστικό μέτωπο για τη Folli Follie

15.11.2018 07:18
Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Aπαγορεύτηκε η μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης των μεγαλομετόχων της FF - Media

 

Σήμερα Πέμπτη συζητείται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η προσωρινή διαταγή της Folli Follie Group (FF Group) εν όψει εκδίκασης του αιτήματος προστασίας που κατέθεσε χθες, ενώ (παραδόξως) για την ίδια ώρα έχει οριστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η συζήτηση της πρώτης αίτησης προσωρινής διαταγής ομάδας επενδυτών που έχει στραφεί κατά της εισηγμένης εταιρείας.

Η εταιρεία φέρεται να εξασφάλισε τη συναίνεση των πιστωτών της, χάρη στην έγγραφη δέσμευση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου να αποχωρήσει από τη διοίκηση της εταιρείας μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό, άλλωστε, ήταν ένα αίτημα των ομολογιούχων που ήρθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδώ και μήνες, αλλά πλέον έγινε προαπαιτούμενο για μερίδα εξ αυτών, που υπέγραψαν Letter of Interest για να υποστηρίξουν το νέο αίτημα προστασίας της εταιρείας.

Σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική» το αίτημα προληπτικών μέτρων με αιτούντες τους εργαζόμενους της εταιρείας φαίνεται πως υποστηρίχθηκε και από επιστολές συναίνεσης πιστωτών που εκπροσωπούν πάνω από το 20% των απαιτήσεων. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι:

  • Η UBS AG, που διατηρεί απαίτηση πάνω από το 25% των συνολικών υποχρεώσεων (η οποία απορρέει από το ομολογιακό σε ελβετικό φράγκο 155 εκατ.),
  • Εκπρόσωποι των δύο δανειακών συμβάσεων schulsdchein (20 εκατ. ευρώ και 31 εκατ. ευρώ) και του ομολογιακού των 249,5 εκατ. ευρώ, με απαίτηση στο 15,2% των υποχρεώσεων,
  • Η επενδυτική εταιρεία Oasis Investment Company Ltd με έδρα το Χονγκ Κονγκ με απαίτηση 45 εκατ. ευρώ, ήτοι 8,5% των συνολικών υποχρεώσεων,
  • Η βελγική Mercier Vanderlinden Asset Management, με απαίτηση 22,5 εκατ. ευρώ ή 4,3% των απαιτήσεων και
  • Η βρετανική Kyma Capital Limited, με απαίτηση 0,6 εκατ. ευρώ ή 0,1% των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα συζητείται μια ακόμη αίτηση, εκτός από την προσωρινή διαταγή της FF Group για την εξασφάλιση προληπτικών μέτρων που θα προφυλάξουν τα περιουσιακά στοιχεία και το ενεργητικό της εταιρείας όσο θα συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:16