search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:40
MENU CLOSE

Απάνθρωπο: Βασανίζουν τα ζώα πριν τα σφάξουν -Πετάνε τα ζωντανά αρνάκια σαν κούκλες στον αέρα (Video)

15.11.2018 07:56
Απάνθρωπο: Βασανίζουν τα ζώα πριν τα σφάξουν -Πετάνε τα ζωντανά αρνάκια σαν κούκλες στον αέρα (Video)   - Media

 

Το βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας και έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας, δείχνει την συμπεριφορά εργαζομένων σε Ισπανικό σφαγείο, απέναντι σε μικρά αρνάκια. Τα κλωτσάνε, τα σπρώχνουν, τα χτυπάνε και τα πετούν στον αέρα σαν πάνινες κούκλες, δίχως κάποιος να ενδιαφέρεται έστω και για τα υποτυπώδη δικαιώματα των ζώων που πάνε προς σφαγή.

Τις κάμερες εγκατέστησε κρυφά το προηγούμενο βράδυ, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων. Το σφαγείο βρίσκεται στη Σεγκόβια, βόρεια της Μαδρίτης και η κάμερα έχει καταγράψει συγκλονιστικές σκηνές. Όπως για παράδειγμα έναν εργαζόμενο που μιλάει στο κινητό του και την ίδια στιγμή ένα αρνάκι κρέμεται στον αέρα και σφαδάζει από τους πόνους αλλά δεν του δίνει σημασία. Ή το κλείσιμο μιας μεγάλης μεταλλικής πόρτας από έναν άλλον εργαζόμενο η οποία καταπλακώνει άλλο μικρό αρνάκι.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί και διαμαρτύρονται για τους τρόπους θανάτωσης των ζώων οι οποίοι είναι σχεδόν πρωτόγονοι. Όπως προβλέπει η νομοθεσία τα ζώα θα πρέπει να έχουν αναισθητοποιηθεί και στη συνέχεια να θανατωθούν πριν φτάσουν στους κυρίως χώρους του σφαγείου, κάτι που δεν ακολουθείται. Τα ζώα σφάζονται και γδέρνονται ζωντανά και επιτόπου.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 πάλι σε σφαγείο στην Ισπανία, δυο εργαζόμενοι καθώς και οι υπεύθυνοι καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια επειδή χτυπούσαν στο κεφάλι τα γουρούνια πριν τα σφάξουν, αντί να τα αναισθητοποιήσουν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:40