05/06/2020 04:20:07

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ΥΠΕΞ με τον Τ. Σόρος

Κατρούγκαλος για επικείμενη αναθεώρηση Συντάγματος: Ευτελισμός του θεσμού του ΠτΔ από τη ΝΔ - Media

 

«Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, που να επηρεάστηκε με οποιοδήποτε τρόπο από τον Τζ. Σόρος ή να έχει συνάψει με τον Σόρος», υποστήριξε από τη Βουλή ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση που άνοιξε μετά το πολυσυζητημένο θυελλώδες Υπουργικό Συμβούλιο που οδήγησε στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε πρόσφατη γραπτή του απάντηση στον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη, είχε παραδεχτεί ότι ανέφερε στο υπουργικό το ζήτημα συνεργασίας του ΥΠ.ΕΞ με εταιρία έκδοσης βίζα, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι από πίσω κρύβεται ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος, διαψεύδοντας ωστόσο τις καταγγελίες του κ. Κοτζιά περί αναφορών του σε χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Σόρος.

«Δεν πρέπει να ευτελίζουμε τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Δεν είμαστε σε τηλεοπτικό παράθυρο και δεν πρέπει χρησιμοποιούμε κάθε φτηνό μέσο που έχουμε για πολιτική», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις από τα πλέον επίσημα χείλη συνεπώς κατά την άποψή του δεν υπάρχει κανένα ίχνος σκιάς «παρά μόνο για όσους θέλουν να διαστρέψουν την πραγματικότητα στον πολύ ευαίσθητο τομέα εξωτερικής πολιτικής».

Οι απαντήσεις του κ. Κατρούγκαλου ήρθαν μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτής της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.