search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:42
MENU CLOSE

Στα «άδυτα» του στρατηγείου των Ιεχωβάδων – Στο «σφυρί» οι εγκαταστάσεις (Photos)

15.11.2018 11:58
Στα «άδυτα» του στρατηγείου των Ιεχωβάδων - Στο «σφυρί» οι εγκαταστάσεις (Photos) - Media

 

Αγοραστή για τις κεντρικές εγκαταστάσεις στη λεωφόρο Κηφισίας αναζητά η «εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά», προκειμένου να αξιοποιηθεί το ακίνητο και να γίνει ακόμη και εμπορικό κέντρο.

Μεγάλο μεσιτικό-επενδυτικό γραφείο έβγαλε στο «σφυρί» την έκταση 11 στρεμμάτων με κτίρια που ξεπερνούν τα 4.000 τετραγωνικά μέτρα αξίας πάνω από 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές. Εξάλλου, η τοποθεσία των εγκαταστάσεων στην λεωφόρο Κηφισίας στη συμβολή με την Αττική οδό, κεντρίζει το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη κρυφός διαγωνισμός, κατά τον οποίο ο ενδιαφερόμενος μπαίνει σε ειδική ιστοσελίδα με τη χρήση κωδικών και κάνει την προσφορά του, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος πλειοδότης.

Ακούγεται ότι η αρχική τιμή πώλησης είναι στα 15,9 εκατομμύρια ευρώ.
Η «εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά» ισχυρίζεται ότι το πωλητήριο μπήκε γιατί οι εγκαταστάσεις δεν κάλυπταν τις ανάγκες της. Ωστόσο, τονίζουν πως λειτουργούν βάσει «δώρων» των πιστών και φίλων όποτε φροντίζουν να κάνουν προσεκτική χρήση των χρημάτων αυτών. Πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση να μπει πωλητήριο στις κεντρικές εγκαταστάσεις των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», έχει να κάνει και με την οικονομική κρίση όπως επίσης και με το τεράστιο κόστος συντήρησης.

 Έτσι, έχουν μεταφερθεί σε νέους χώρους στην περιοχή της Δραπετσώνας και ανέθεσαν σε μεγάλο γραφείο να πουλήσει και να αξιοποιήσει τους συγκεκριμένους χώρους.

Οι χώροι

Συνολικά, το οικόπεδο έχει έκταση 10.453 τ.μ ενώ τα κτήρια 4.170 τ.μ. Σύμφωνα με το site του μεσιτικού γραφείου που έχει αναλάβει την πώληση «στη βορειοδυτική πτέρυγα του κτιριακού συγκροτήματος βρίσκονται τα διαμερίσματα. Καταλαμβάνουν τρεις ορόφους, στο σύνολο τους 30 διαμερίσματα και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι 60 ενοίκους. Κάθε ένα από τα διαμερίσματα, είναι αυτόνομο και διαθέτει το δικό του καθιστικό, τη δική του κρεβατοκάμαρα, κουζίνα και φυσικά το δικό του μπάνιο με wc και βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπως ντουλάπες κ.λ.π».

Ωστόσο, υπάρχουν και χώροι εργασίας. Συγκεκριμένα, «στην ανατολική πτέρυγα του κτιριακού συγκροτήματος, βρίσκονται οι χώροι γραφείων, 44 γραφεία στο σύνολο τους. Κάθε γραφείο, μπορεί να απομονωθεί διασφαλίζοντας ησυχία και κατάλληλες συνθήκες για εργασία. Ωστόσο, όλα τα γραφεία μοιράζονται έναν κοινόχρηστο χώρο, ο οποίος επί του παρόντος αξιοποιείται ως βιβλιοθήκη».

Οι πληροφορίες για την πώληση των εγκαταστάσεων υποστηρίζουν ότι «στο επίπεδο 1 βρίσκεται ο χώρος εστίασης χωρητικότητας 100 ατόμων και η κουζίνα. Στο ίδιο επίπεδο, βρίσκονται και χώροι όπως στούντιο ηχογραφήσεων, κομμωτήριο, meeting room και βοηθητικοί χώροι για τα πλυντήρια, τα στεγνωτήρια αλλά και ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για το λεβητοστάσιο».

Ψάχνουν επενδυτές

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, «είναι ένας μοναδικός χώρος μεικτής χρήσης που συνδυάζει τους χώρους εργασίας, χώρους γραφείων ή παραγωγής, με τους χώρους αναψυχής σε ένα διασυνδεδεμένο κτίριο. Χώροι διαμονής και εργασίας συνυπάρχουν αρμονικά και ισορροπημένα». Επίσης, τονίζουν ότι «υπάρχει εύκολη και άμεση πρόσβαση προς το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος χάρη στην Αττική Οδό (24χιλιόμετρα σε 15 λεπτά)».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30